ΛΟΥΤΡΑΚΙ
Διαδήλωσαν κατά του ΝΑΤΟικού συνεδρίου
Τρίτη 23 Οχτώβρη 2018

Με μια δυναμική κινητοποίηση που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Κορινθίας του ΚΚΕ στο δημαρχείο του Λουτρακίου, παρά τη βροχή, διατρανώθηκε χτες το απόγευμα η αντίθεση του λαού της περιοχής στην πραγματοποίηση ΝΑΤΟικού συνεδρίου με τη συμμετοχή άνω των 250 ΝΑΤΟικών αξιωματικών του Μηχανικού, στο χώρο του καζίνο.

Στη συγκέντρωση το άνοιγμα έκανε ο Σωτήρης Παπαδημητρίου, μέλος της ΤΕ Κορινθίας του ΚΚΕ, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιάννης Κελάρης, που ανάμεσα στα άλλα σημείωσε ότι «η παρουσία των ΝΑΤΟικών στελεχών στην περιοχή μας μόνο αδιάφορο δεν μπορούν να αφήσουν τον κορινθιακό λαό και όχι μόνο (...)

Κυβέρνηση, περιφερειάρχες και δήμαρχοι των αστικών κομμάτων επιχειρούν να καλλιεργήσουν ένα κάλπικο κλίμα κοσμογονίας και εφησυχασμού γύρω από την εγκατάσταση των νέων βάσεων. Η εικόνα με τις ορδές των Αμερικανών ναυτών να ξεμπαρκάρουν και των μικροεπαγγελματιών να τρίβουν δήθεν τα χέρια τους από τις "χρυσές δουλειές", έχει διαψευστεί πολλαπλά από την ίδια την πείρα δεκαετιών σε περιοχές που φιλοξένησαν βάσεις, υποδέχτηκαν αμερικανικά αεροπλανοφόρα και ουδόλως διέσωσαν μικρούς ΕΒΕ από τα λουκέτα, τη χρεοκοπία και τα αδιέξοδα όπου οδηγεί η αντιλαϊκή πολιτική, η οποία είναι "νύχι - κρέας" με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Αλλωστε, δεν πρόκειται για έναν απλό οικονομικό υπολογισμό, αλλά για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που διακυβεύονται για το λαό: Για το δικαίωμά του να ζει ειρηνικά, με υγεία και ασφάλεια γι' αυτόν και τα παιδιά του».

Κατήγγειλε επιπλέον τη δημοτική αρχή του Λουτρακίου, «που έσπευσε από την πρώτη στιγμή (...) να καλωσορίσει εγκάρδια τα γεράκια του πολέμου, τους αντιπροσώπους του ΝΑΤΟ, ως καλοδεχούμενους από τον λουτρακιώτικο και κορινθιακό λαό. Διέθεσε μάλιστα και σχετικό κονδύλι από το δήμο για να τους μοιράσει λουκούμια και δώρα, την ίδια στιγμή που αυτοί θα συνεδριάζουν πιθανόν για να σχεδιάσουν πού θα μοιράσουν τις επόμενες βόμβες και θάνατο σε παιδιά και λαούς. Είναι πέρα για πέρα απαράδεκτη και προκλητική η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και πέρα από τα φιλειρηνικά αισθήματα του λουτρακιώτικου λαού, όταν την ίδια στιγμή μας λένε κατά τ' άλλα ότι το ταμείο είναι άδειο όταν πρόκειται για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών».

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με συνθήματα κατά της δράσης του ΝΑΤΟ και για την άμεση αποδέσμευση της χώρας, το κλείσιμο των βάσεων και την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών που βρίσκονται σε αποστολές εκτός συνόρων.