ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2
Στο «κόλπο» για πρόκριση
Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2018

Στο «κόλπο» για πρόκριση στον επόμενο γύρο του Εuropa League μπήκε γερά χτες ο Ολυμπιακός, που για την 3η αγωνιστική του 6ου ομίλου της διοργάνωσης επικράτησε στο Λουξεμβούργο της Ντουντελάνζ με 2-0. Ετσι, σε συνδυασμό με την εκτός έδρας νίκη τη Ρεάλ Μπέτις επί της Μίλαν με 2-1, οι «ερυθρόλευκοι», που έφτασαν στους 4 βαθμούς, είδαν τις ελπίδες τους να αναπτερώνονται, καθώς μάλιστα από δω και πέρα έχουν να δώσουν δύο αγώνες εντός έδρας (με αντιπάλους Ντουντελάνζ και Μίλαν) και μόνο έναν εκτός (με την Μπέτις).

Στον χτεσινό αγώνα ο Ολυμπιακός, απέναντι σε μία από τις πιο αδύναμες ομάδες της διοργάνωσης, κυριάρχησε από το ξεκίνημα και δεν κινδύνευσε αμυντικά. Μέχρι το 60', όμως, οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς επιδόθηκαν σε ένα «ρεσιτάλ» χαμένων ευκαιριών (23 τελικές - 21 προς την εστία), απόντος και του Γκερέρο (αποχώρησε τραυματίας στο 35'), ενώ είχαν και δοκάρι με τον Χριστοδουλόπουλο (42').

Την ώρα που ο εκνευρισμός άρχισε να διαφαίνεται στους φιλοξενούμενους, τη λύση έδωσε ο Τοροσίδης με το γκολ στο 66', αποβάλλοντας το άγχος. Συνεχίζοντας να κυριαρχεί, ο Ολυμπιακός «κλείδωσε» τη νίκη με το αυτογκόλ του Γιορντάνοφ στο 81', ενώ ενδιάμεσα και πάλι ο Χριστοδουλόπουλος είχε δοκάρι.

Ντουντελάνζ: Μπονεφουά, Μπίσεβατς, Στσνελ, Κρούσκα, Στολτζ (65' Μελίς), Κουτουριέ, Κρουζ (50' Σινάνι), Γιορντάνοφ, Πρεμπέχ, Χτίρι (74' Κένια), Τουρπέλ.

Ολυμπιακός: Σα, Τοροσίδης (68' Ομάρ), Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Ποντένσε, Ναουέλ (78' Νάτχο), Γκερέρο (35' Χριστοδουλόπουλος).



Eurokinissi Sports

Το γκολ του Τοροσίδη άνοιξε το δρόμο για τη νίκη του Ολυμπιακού στο Λουξεμβούργο, αυξάνοντας τις ελπίδες πρόκρισης