ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Μαζικό συλλαλητήριο στη Λέσβο
Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2018

Από το χτεσινό μαζικό παλλεσβιακό συλλαλητήριο
Μαζικό παλλεσβιακό συλλαλητήριο στον κόμβο της Λάρσου οργάνωσε, χτες Τρίτη, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου.

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου μίλησε ο γγ της Ομοσπονδίας, Στρατής Κόμβος, ο οποίος αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις για άμεση αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών, καθώς λόγω του δάκου η φετινή παραγωγή έχει υποστεί ολική καταστροφή, και για εγγυημένες τιμές παραγωγού σε λάδι, γάλα και κρέας, έτσι ώστε να μπορούν οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι να ζήσουν στα χωριά τους.

Αμέσως μετά, οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν με μηχανοκίνητη πορεία στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου μέσω τηλεδιάσκεψης αντιπροσωπεία τους έθεσε τα αιτήματά τους στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Στ. Αραχωβίτη.

Για το ζήτημα της δακοκτονίας ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι αυτή θα ξεκινά στην προβλεπόμενη περίοδο, με την αντιπροσωπεία των αγροτών να απαιτεί να γίνεται από κρατικές υπηρεσίες, επανδρωμένες με το απαραίτητο προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό. Σχετικά με την κτηνοτροφία ο Στ. Αραχωβίτης ανάφερε ότι θα δοθεί ενίσχυση 5 ευρώ ανά κεφάλι προβάτου, στις αρχές Δεκέμβρη. Ωστόσο, για τις τιμές του γάλακτος σημείωσε ότι... δεν μπορεί να κάνει τίποτε, παρά μόνο κάποιους ελέγχους στις εισαγωγές και τις αναμείξεις.

Οπως αποφασίστηκε στο τέλος του συλλαλητηρίου, το ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου θα συνεδριάσει προκειμένου να αποφασίσει νέες κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους.