Για δεύτερη χρονιά «Η αγάπη άργησε μια μέρα»
Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2018

Εως και τις 16 Δεκέμβρη θα παίζεται στο Θέατρο «Αργώ» (Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο) «Η αγάπη άργησε μια μέρα».

Πρόκειται για το γνωστό και αγαπημένο μυθιστόρημα της Λιλής Ζωγράφου, που μεταφέρει στη σκηνή, υπογράφοντας τη διασκευή και τη σκηνοθεσία, ο Ενκε Φεζολλάρι. Ξεκινώντας από ένα ορεινό χωριό της Κρήτης στα μέσα της δεκαετίας του '30 και φτάνοντας μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '70, το έργο καταγγέλλει τη γυναικεία υποδούλωση στην πατρική και στη συνέχεια στη συζυγική εξουσία. Οι έξι πρωταγωνίστριες της παράστασης η καθεμία με διαφορετικό τρόπο προσπαθούν να σπάσουν τα δεσμά των κοινωνικών συμβάσεων και είτε υποκύπτουν είτε συντρίβονται, είτε χαράσσουν τον δικό τους δρόμο χειραφέτησης. Γυναίκες - θύματα και θύτες μιας κλειστής κοινωνίας, που μέσα από την τραγικότητά τους ή τον καθωσπρεπισμό και την υποκρισία τους «σπαταλούν τη ζωή τους στις κοινωνικές συμβάσεις και την ερωτική στέρηση», όπως λέει η συγγραφέας.

Συντελεστές της παράστασης: Γιώργος Λυντζέρης (σκηνικά - κοστούμια), Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου (φωτισμοί), Γιώτα Κοτσέτα (πρωτότυπη μουσική), Ναταλί Μηνιώτη (δραματουργική επεξεργασία), Μαριάνθη Γραμματικού (βοηθός σκηνοθέτη).

Παίζουν: Αιμιλία Υψηλάντη, Αθηνά Τσιλύρα, Μαρία Καρακίτσου, Βασιλική Διαλυνά, Δάφνη Λιανάκη, Ιωάννα Λέκκα, Μαρία - Νεφέλη Δούκα.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 18.30, Πέμπτη 21.00, Παρασκευή 20.00, Σάββατο 21.00, Κυριακή 19.00