Οι ιμπεριαλιστικοί «λύκοι» με προβιά αρνιού
Σάββατο 10 Νοέμβρη 2018 - Κυριακή 11 Νοέμβρη 2018

NATO Headquarters - w.vanhamme

Από την πρόσφατη ΝΑΤΟική άσκηση στη Σερβία για την «πολιτική προστασία»
Διαδοχικές είναι οι ασκήσεις πολεμικών προετοιμασιών που γίνονται αυτό το διάστημα, στην περιοχή μας, από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, με πρόσχημα τις φυσικές καταστροφές και τους σεισμούς.

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε άσκηση τον Οκτώβρη από το ΝΑΤΟ στη Σερβία, με την επωνυμία «SRBIJA2018». Το σενάριο που είχε επιλεγεί, ήταν η αντιμετώπιση καταστροφών από μεγάλο σεισμό. Σε αυτή συμμετείχαν 2.000 άτομα από 40 χώρες. Η Ελλάδα συμμετείχε με κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και το 747ο Ειδικό Τάγμα Μηχανικού του Στρατού Ξηράς. Την άσκηση παρακολούθησε και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Ακόμη πραγματοποιήθηκε άσκηση στις 2 Νοέμβρη στο χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού. Στην άσκηση πήραν μέρος Ειδικές Δυνάμεις του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και του Στρατού, με τη συμμετοχή Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος. Αντικείμενο της άσκησης ήταν η αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών και η προστασία και διάσωση πολιτών από θεομηνίες και άλλου είδους καταστροφές.

Επίσης, πραγματοποιείται αυτήν την περίοδο η άσκηση «SEVEN STARS 18» στο «Στρατόπεδο Σχοινά» στη Λάρισα από 8 έως 16 Νοέμβρη και θα διεξαχθεί στην πολυεθνική Ταξιαρχία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEBRIG), που ιδρύθηκε το 1998. Στην Ταξιαρχία συμμετέχουν Αλβανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Τουρκία. Σκοπός της άσκησης η αύξηση των δυνατοτήτων του Σχηματισμού Μάχης στη διεξαγωγή επιχειρήσεων παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας, αντιμετώπισης και αποκατάστασης απωλειών από φυσικές καταστροφές.

Ταυτόχρονα, ξεκίνησε και η άσκηση «Multilayer18» με «ανθρωπιστικό» περιεχόμενο και αυτή. Διεξάγεται στο Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης με έδρα την 1η Στρατιά στη Λάρισα, στο διάστημα από 9 έως 20 Νοέμβρη. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, πρόκειται για τη μεγαλύτερης κλίμακας άσκηση της ΕΕ, με συμμετοχή όλων των φορέων, πολιτικών και στρατιωτικών, που εμπλέκονται στη διαχείριση κρίσεων.

Και μόνο το γεγονός ότι σε τόσο σύντομο διάστημα πραγματοποιούνται ασκήσεις με περιεχόμενο την αντιμετώπιση «ανθρωπιστικών» κρίσεων, αποδεικνύει ότι οι ιμπεριαλιστές προετοιμάζονται για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τους πολεμικούς τους σχεδιασμούς.

Σε αυτές τις δολοφονικές προετοιμασίες χρησιμοποιούν σαν προκάλυμμα τις συνέπειες από τους σεισμούς και άλλες φυσικές καταστροφές.

Οι ιμπεριαλιστές έχουν βεβαρυμένο παρελθόν με πολέμους και επεμβάσεις. Εχουν καταστρέψει χώρες, έχουν χαράξει σύνορα με αίμα, με χιλιάδες θύματα, προκάλεσαν προσφυγιά και μετανάστευση σε εκατομμύρια ανθρώπους. Μην ξεχνάμε την «Αραβική Ανοιξη» και τα δεινά που έφερε στους λαούς της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Είναι υποκρισία αυτοί που δημιουργούν καταστροφές να αναλαμβάνουν στη συνέχεια τη διαχείριση των συνεπειών τους. Χρησιμοποιούνται οι φυσικές καταστροφές από τους ιμπεριαλιστές σαν «δούρειος ίππος», για να γίνουν αποδεκτοί οι σχεδιασμοί τους για τη διαχείριση των συνεπειών από τις καταστροφές που οι ίδιοι προκαλούν με τους πολέμους τους.

Ο λαός πρέπει να είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για τη συμμετοχή, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, των Ενόπλων Δυνάμεων στα σενάρια πολέμου που εξυφαίνουν οι ιμπεριαλιστές ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Αποδεικνύεται ότι στρατιωτικές υποδομές της χώρας μας και προσωπικό χρησιμοποιούνται για τους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει εκχωρήσει τις στρατιωτικές βάσεις στην υπηρεσία των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται πόσο διαχρονικό και επίκαιρο παραμένει το σύνθημα του λαού μας, ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.

Στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς, απαιτείται η συσπείρωση με το ΚΚΕ, αποφασιστικός παράγοντας για την αποτροπή των ιμπεριαλιστικών πολέμων που προετοιμάζονται.


Δημήτρης ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Σημαιοφόρος ΠΝ ε.α.