ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ
Ξεκίνησε τη λειτουργία της η έκθεση γελοιογραφίας
Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2018

«Και στον ίδρο το δικό, γίνε συ το αφεντικό»: Κάτω από τον τίτλο αυτό, δανεισμένο από τους στίχους του Κώστα Βάρναλη, ξεκίνησε τη Δευτέρα τη λειτουργία της η έκθεση γελοιογραφίας που διοργανώνει το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγίας Φιλοθέης 5Β).

Το Συνδικάτο έχει συγκεντρώσει πάνω από 90 έργα από 28 γελοιογράφους γύρω από τα προβλήματα των εργαζομένων, τους αγώνες και τη συλλογική τους οργάνωση. Το σύνολο των έργων συμπεριλαμβάνονται σε λεύκωμα που έχουν ετοιμάσει με την εθελοντική τους δουλειά εργαζόμενοι του κλάδου.

Τους γελοιογράφους και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της πρωτοβουλίας ευχαρίστησε ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Λεωνίδας Σακκάς, στα εγκαίνια της έκθεσης. «Είναι σίγουρο πως πολλοί συνάδελφοι επισκέπτες της έκθεσης και αναγνώστες του λευκώματος, μέσα από τις γελοιογραφίες θα δουν την ίδια τους τη ζωή, θα γελάσουν αλλά και θα προβληματιστούν», υπογράμμισε και κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν θέση στον αγώνα για να γίνουν πράξη τα λόγια του ποιητή που έδωσαν τον τίτλο στην έκθεση.

Η έκθεση λειτουργεί έως τις 24 Νοέμβρη, καθημερινά από τις 5.30 μ.μ. έως τις 9 μ.μ., ενώ στο χώρο έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω εκδηλώσεις: Σήμερα Τετάρτη, στις 5.30 μ.μ., το Συνδικάτο καλεί τους συναδέλφους να φέρουν τα παιδιά τους για να ζωγραφίσουν μαζί με τους επαγγελματίες γελοιογράφους. Αύριο Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ., θα γίνει συζήτηση για την υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Την Παρασκευή, στις 7.30 μ.μ., θα προβληθεί η ταινία «Ludlow». Το Σάββατο, στις 6.30 μ.μ., θα γίνει συζήτηση για την οργάνωση των αγώνων που έρχονται, ενώ στις 8.30 μ.μ. η έκθεση θα κλείσει με λαϊκό γλέντι.