ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Δημιουργεί ερασιτεχνική θεατρική ομάδα
Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2018

Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου
Στη δημιουργία ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας προχωράει η Ενωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ), στην προσπάθειά της να «πλουτίσει» τη δράση της με μορφές που να εμπνέουν τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας. Πρόκειται για μία θεατρική ομάδα, όπου μπορούν να συμμετέχουν γυναίκες και άνδρες, ανεξαρτήτως ηλικίας, και η οποία, φυσικά, θα έχει το πρόσημο του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, δηλαδή των γυναικών από τις λαϊκές οικογένειες που παλεύουν συλλογικά για την κατάκτηση της γυναικείας ισοτιμίας και χειραφέτησης.

Στη θεατρική ομάδα μπορεί κάποιος να συμμετέχει με διάφορους τρόπους και όχι μόνο ως ηθοποιός, αλλά και ως σκηνογράφος, κατασκευαστής προσωπείων ή άλλων θεατρικών αντικειμένων, ράφτης των κοστουμιών, μουσικός, χορογράφος, τραγουδιστής, χορευτής κ.ά.

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι του Συλλόγου - παραβρέθηκαν η πρόεδρος Κική Καρυώτη και οι Λίζα Τσιμπλίδου και Φανή Γιαννούλη, μέλη του ΔΣ - επεσήμαναν ότι «εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να δημιουργήσουμε πάνω στη σκηνή ένα καινούργιο είδος ψυχαγωγίας: Αυτή που μπορεί να προσφέρει η μεγάλη κι ακατάπαυστη παραγωγική δύναμη της καθημερινής ζωής», τονίζοντας: «Η πρωτοβουλία αυτή του Συλλόγου μας θέλουμε να αποτελέσει μια ευκαιρία για ψυχαγωγία, σε συνθήκες στις οποίες η πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών έχει πολύ περιορισμένες δυνατότητες να διασκεδάσει. Πολύ περισσότερο, αν μιλάμε για μια επίσκεψη στο θέατρο, το κόστος είναι για τους περισσότερους απαγορευτικό».

Τέλος, ευχαριστώντας για την πολύτιμη συνεργασία και βοήθεια τον καλλιτεχνικό υπεύθυνο της θεατρικής ομάδας, ηθοποιό Βασίλη Καρμίρη, ανακοίνωσαν ότι η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Νοέμβρη, στις 7 το απόγευμα, στο Δημοτικό Στέκι Γυναικών (23ης Οκτωβρίου 8-14, 3ος όροφος). Τηλέφωνο επικοινωνίας 6940211278 (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 10.00 - 14.00 και Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο 18.00 - 21.00).