ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
«Πράσινες» κόντρες

Το επεισόδιο Ομπράντοβιτς - Αλβέρτη μονοπώλησε το ενδιαφέρον στην 18η αγωνιστική όπου τα φαβορί... χαμογέλασαν

Τρίτη 1 Φλεβάρη 2000

Σε «τεντωμένο σχοινί» βρίσκονται οι σχέσεις του Φραγκίσκου Αλβέρτη με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς
Μπορεί να διανύουμε τις πιο κρύες ημέρες του Χειμώνα, άλλα απ' ό,τι φαίνεται, στον Παναθηναϊκό τα «αίματα άναψαν» και μάλιστα για τα καλά. Και αυτό γιατί την εύκολη νίκη επί της Δάφνης διαδέχτηκε το σοβαρό επεισόδιο μεταξύ του προπονητή της ομάδας Ζέλικο Ομπράντοβιτς και του αρχηγού Φραγκίσκου Αλβέρτη. Αιτία, η μη χρησιμοποίηση του διεθνή παίκτη σε ένα εύκολο παιχνίδι που οδήγησε τον παίκτη να μη συμμετάσχει στο καθιερωμένο «ζντο» των νικητών και να φύγει εκνευρισμένος για τα αποδυτήρια. Εκεί, όταν δέχτηκε τις παρατηρήσεις του Ομπράντοβιτς, το κλίμα φορτίστηκε ακόμη περισσότερο. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ζήτησε εξηγήσεις για τη μη χρησιμοποίησή του, ενώ κουβέντα στην κουβέντα ο διάλογος κατέληξε με την απόφαση του Σέρβου τεχνικού να πάψει τον Αλβέρτη από αρχηγό της ομάδας, φέρνοντας τον παίκτη εκτός εαυτού. Τα πράγματα όμως δε φαίνεται να σταματούν εδώ, αφού ο «Ζοτς» ζήτησε να έχει επαφή με τον πρόεδρο της ομάδας Παύλο Γιαννακόπουλο προκειμένου να επιληφθεί του ζητήματος. Πάντως, φήμες φέρνουν και άλλους παίκτες εκτός του Αλβέρτη να είναι δυσαρεστημένοι με τον τρόπο χρησιμοποίησής τους από τον προπονητή. Οπως και να έχουν τα πράγματα, το σίγουρο είναι ότι οι ισορροπίες στα αποδυτήρια του «τριφυλλιού» είναι ιδιαίτερα λεπτές σε μια κρίσιμη περίοδο, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρωλίγκα. Στα αγωνιστικά, γιατί υπήρχαν και τέτοια, πάντως, οι πρωταθλητές δε δυσκολεύτηκαν να επικρατήσουν της Δάφνης, έχοντας κορυφαίο παίκτη τον Φώτση (18π) που πραγματοποίησε εντυπωσιακό ντεμπούτο μετά από 20 ημέρες τραυματισμού.

Κατά τ' άλλα, στα υπόλοιπα παιχνίδια επικράτησαν τα φαβορί. Συναρπαστική εξέλιξη είχε ο αγώνας της Νέας Σμύρνης, όπου ο Πανιώνιος νίκησε τον Ηρακλή με 89-79 και αφού χρειάστηκε παράταση (κ.α. 77-77.). Οι «κυανέρυθροι» μεταμορφώθηκαν προς το καλύτερο στην πεντάλεπτη παράταση όπου πέτυχαν 12 πόντους έναντι δύο του Ηρακλή. Οσον αφορά το «Γηραιό», αυτός είχε την ευκαιρία να πάρει το παιχνίδι στην κανονική διάρκεια, όταν μετά από δυο άστοχες βολές του Σέλερς δεν κατάφερε να αξιοποιήσει μια επίθεση των 24`` αφού ο Ντίκινς αστόχησε σε τρίποντο 1`` πριν τη λήξη. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Γιέλιτς (19π), ενώ από τον Ηρακλή ξεχώρισε ο Χατζηβρέτας (25π).

Σπουδαία νίκη πέτυχε και το Περιστέρι στην έδρα του επί του Αρη με 62-55 και πλέον αρχίζει να καλοβλέπει μια θέση στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος, αφού βρίσκεται μόνος στην 5η θέση σε απόσταση αναπνοής από τον ΠΑΟΚ. Ο Ερικ Μικ (24π) ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά για τους γηπεδούχους και τους χάρισε τη νίκη, ενώ από τον Αρη, όπου οι Αρλάουσκας και Λιαδέλης βρέθηκαν σε άσχημη ημέρα, ξεχώρισε ο Σιγάλας (12π).

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα ήταν: ΑΕΚ-Ηράκλειο 75-61, Μαρούσι-Εσπερος 75-62, ΠΑΟΚ-Σπόρτιγκ 94-72, Νήαρ Ηστ-Ολυμπιακός 57-72.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΑΕΚ 33, Παναθηναϊκός 33, Ολυμπιακός 32, ΠΑΟΚ 30, Περιστέρι 29, Πανιώνιος 28, Ηρακλής 26, Μαρούσι 26, Νήαρ Ηστ 25, Ηράκλειο 25, Αρης 25, Δάφνη 25, Εσπερος 21, Σπόρτιγκ 20.