ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Διεκδικούν μετεγγραφές και δωμάτια στις εστίες
Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2018

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Αντιπροσωπείες φοιτητικών συλλόγων, μετεγγραφέντων φοιτητών και συλλόγων οικότροφων έκαναν, χτες, παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, διεκδικώντας να γίνουν δεκτές όλες οι μετεγγραφές των φοιτητών και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ώστε κανένας να μη χάσει το εξάμηνό του και να πάρουν δωμάτιο στις εστίες όσοι φοιτητές το αιτούνται. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι Σύλλογοι: Βιολογικού, Φαρμακευτικής, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Τουρκικών Σπουδών, Πολιτικού ΝΟΠΕ, Οικονομικού ΝΟΠΕ, ΝΦΕΕΜΠ, Μηχανολόγων Μηχανικών, Ναυπηγών, ΣΕΜΦΕ και Αρχιτεκτονικής.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε με τον γραμματέα του υπουργείου Παιδείας και εκπρόσωπο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, όπως σημειώνει σε σχετικό δελτίο Τύπου η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), «αποδείχτηκε για μία ακόμα φορά ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κλείνει τα αυτιά της στα αιτήματα των φοιτητών, με την πολιτική της τσακίζει τις ανάγκες μας για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στα δίκαια αιτήματα των μετεγγραφέντων φοιτητών απάντησε λέγοντας ότι "με τόσους φοιτητές δεν υπάρχουν τα λεφτά για να λειτουργήσουν οι σχολές", ακόμα και ότι "αν μπουν όλοι αυτοί στις σχολές θα πέσει η ποιότητα"! (...)

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε η κυβέρνηση και για τους πάνω από 300 πρωτοετείς φοιτητές, μόνο στην Αθήνα, που έμειναν έξω από τις εστίες τους! Αποτελεί μεγάλη πρόκληση την ίδια ώρα που μιλάνε για τη "δίκαιη ανάπτυξη", να υπάρχουν εκατοντάδες φοιτητές που βλέπουν να κλείνει ο δρόμος προς τη μόρφωση!

Κάτω από την πίεση των φοιτητικών συλλόγων, των μετεγγραφέντων και των εστιακών φοιτητών καταφέραμε να αποσπάσουμε μια σημαντική δέσμευση: Οτι θα βγουν τις επόμενες δέκα μέρες τα αποτελέσματα των ενστάσεων των μετεγγραφέντων, ότι πάνω από 6 στους 10 φοιτητές που έκαναν ένσταση θα γίνουν δεκτοί και ότι θα κινηθούν οι διαδικασίες για να ανοίξει το σύστημα του Ευδόξου ώστε να μπορούν όλοι οι φοιτητές από μετεγγραφή να πάρουν τα βιβλία του πρώτου εξαμήνου.

Δεν επαναπαυόμαστε! Συνεχίζουμε! Τώρα είναι που πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας ώστε να γίνουν πράξη οι όποιες δεσμεύσεις πήραμε, να εξασφαλίσουμε ότι όλοι οι φοιτητές θα πάρουν τη μετεγγραφή τους, ότι όλοι οι επαρχιώτες φοιτητές που δικαιούνται εστία θα πάρουν δωμάτιο. Μέσα από τους συλλόγους μας, το συντονιστικό των μετεγγραφέντων φοιτητών Αττικής και των φοιτητών που διεκδικούν δωρεάν στέγαση, δυναμώνουμε τον αγώνα. Δεν πάμε βήμα από τις σύγχρονες ανάγκες μας!».