ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κινητοποίηση μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου
Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2018 - Κυριακή 2 Δεκέμβρη 2018

INTIME NEWS

Από την κινητοποίηση της Παρασκευής
Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης έκαναν την Παρασκευή οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται σε κατάληψη από την περασμένη Δευτέρα, με αιχμή το χρόνιο και έντονο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης γονείς και εκπαιδευτικοί, καθώς και αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης.

Θυμίζουμε ότι σε αρκετά σχολεία την περασμένη Πέμπτη οι μαθητές καταδίκασαν φασιστικές και εθνικιστικές ενέργειες, ξήλωσαν τα εθνικιστικά πανό και πήραν απόφαση να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις στις οποίες καλούσε η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης ενάντια στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για το νέο Λύκειο και το Εξεταστικό. Ετσι, την Παρασκευή, μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου, μέλη της Συντονιστικής και μαθητές σχολείων βρέθηκαν στην κινητοποίηση.

Σε ό,τι αφορά το Καλλιτεχνικό Σχολείο, να σημειώσουμε ότι είναι μοιρασμένο σε δύο διαφορετικά κτίρια (άλλο για το Γυμνάσιο κι άλλο για το Λύκειο, ενώ είναι ενιαίο σχολείο), που απέχουν μάλιστα 1,5 χλμ. μεταξύ τους - το ένα είναι στους Αμπελόκηπους και το άλλο στη Μενεμένη. Υπάρχουν περιπτώσεις, σε κοινά μαθήματα, που τα παιδιά του Λυκείου αναγκάζονται να φεύγουν από το ένα κτίριο κατά τη διάρκεια της μέρας και να μεταβαίνουν στο κτίριο του Γυμνασίου, ενώ αντίστοιχα μεγάλο είναι το πρόβλημα και για τους εκπαιδευτικούς. Οι μαθητές στην κινητοποίηση καυτηρίασαν εύστοχα το πρόβλημα αυτό που χρονίζει, σημειώνοντας σε ένα από τα πανό τους: «Η τέχνη θέλει θυσίες. Το κτίριο δεν είναι μία από αυτές!».

Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας έθεσαν για άλλη μια φορά το αίτημά τους για άμεση μεταστέγαση σε ενιαίο και σύγχρονο κτίριο, κατάλληλο για τις ανάγκες του Καλλιτεχνικού Σχολείου, χωρίς όμως να πάρουν καμία απάντηση, καθώς και τα αιτήματα για απρόσκοπτη μεταφορά για όλους τους μαθητές.