ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΝΟΕΜΒΡΗΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ
Εντείνουμε το άνοιγμα, για συμπόρευση περισσότερων εργαζομένων με το Κόμμα
Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2018 - Κυριακή 16 Δεκέμβρη 2018

Η πανελλαδική κατάταξη των ΚΟ. Στην τρίτη θέση η ΚΟ Κρήτης με 84,44%
Πλησιάζοντας προς την τελική ευθεία της Οικονομικής Εξόρμησης, για την ΚΟ Κρήτης θεωρείται δεδομένη η υπερκάλυψη του πλάνου της, έχοντας ήδη καλύψει το 84,44% στο τελευταίο «κλείσιμο». Το ζήτημα που απασχολεί τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος είναι το πώς θα φτάσουν σε τέτοιο ύψος την υπερκάλυψη ώστε να τερματίσουν στην πρώτη θέση της άμιλλας της ΚΕ, τιμώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τα 100χρονα του τιμημένου ΚΚΕ.

Ενα εγχείρημα σίγουρα αρκετά δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.

Το καθοριστικό σημείο που θα κρίνει και το τελικό αποτέλεσμα είναι το κατά πόσο θα καταφέρουμε να αναμετρηθούμε αποτελεσματικά με αδυναμίες στη δουλειά μας και να μεταφέρουμε ουσιαστικά τη θετική εμπειρία μας σε όλες τις Οργανώσεις μας.

Ηδη η μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις και τις συσκέψεις και η σημαντική κομματική δραστηριότητα που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα αναδεικνύουν μια αξιοσημείωτη τάση επανασυσπείρωσης και προσέγγισης νέων δυνάμεων με το Κόμμα, που αποτελούν μια σημαντική δεξαμενή οικονομικής ενίσχυσης.

Στη μέχρι τώρα θετική πορεία βοήθησαν ορισμένες πλευρές που σχεδιάστηκαν καλύτερα στα όργανα και στις ΚΟΒ, έγκαιρα, πριν την έναρξη της Οικονομικής Εξόρμησης.

Οπως ότι έγινε καλύτερος καταμερισμός του πλάνου, με βάση τις δυνατότητες κάθε ΚΟΒ.

Συζητήθηκε πιο συγκεκριμένα σε ποιους από την ευρύτερη επιρροή του Κόμματος θα απευθυνθούμε θαρρετά με το κουπόνι για την Οικονομική Εξόρμηση.

Διακινήθηκε σε όλες τις ΤΕ αναμνηστική κάρτα για τα «κόκκινα μεροκάματα» μελών και φίλων του Κόμματος, προσπάθεια που κορυφώθηκε στα γενέθλια του Κόμματος και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με πολύ θετικά αποτελέσματα.

Γίνεται καλύτερη προσπάθεια για την έγκαιρη συγκέντρωση όλων των συνδρομών των μελών.

Οι 20 πρώτες Τομεακές Οργανώσεις. Ανάμεσά τους και 7 ΤΟ που έχουν ήδη υπερκαλύψει το πλάνο τους
Εγινε καλύτερος σχεδιασμός των πρωτοβουλιών των Οργανώσεων, όπως των συνεστιάσεων, οι οποίες βοηθούν αρκετά να έρθει το Κόμμα σε επαφή με εργαζόμενους εκτός της στενής πολιτικής του επιρροής, ώστε να μην υπάρχουν μεγάλα διαστήματα κατά τα οποία θα υπάρξει «κοιλιά» στην κάλυψη του πλάνου.

Αξιοποιήθηκαν επίσης ειδικές εκδόσεις των ΚΟ, όπως ο κατάλογος των εικαστικών έργων της έκθεσης προς τιμήν των 100 χρόνων του Κόμματος, την οποία πραγματοποίησε η ΤΕ Ηρακλείου, και η έκδοση για το Ιτζεδίν, της ΤΕ Χανίων.

Αναδείχθηκαν θετικά παραδείγματα συντρόφων που απευθύνθηκαν θαρρετά με το κουπόνι ή την πρόσκληση σε δεκάδες εργαζόμενους ο καθένας, όπως και σε συνδικαλιστές σωματείων που δεν συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με πολύ θετική ανταπόκριση.

Στην τελική ευθεία, η επιτυχία θα κριθεί στην αποφασιστικότητα για την υπερκάλυψη των πλάνων από όλες τις ΚΟΒ, εντείνοντας το κλίμα άμιλλας μεταξύ τους. Ολα τα στελέχη να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό προς τιμήν των 100 χρόνων του Κόμματος. Να γίνει ακόμα πιο πλατύ το άνοιγμα των Οργανώσεων, συνδυάζοντας την προσπάθεια για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος με το σχέδιο για ουσιαστική στράτευση όσο το δυνατόν περισσότερων λαϊκών ανθρώπων στη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογικές μάχες που έρχονται.


Στέλιος ΑΛΕΞΑΚΗΣ
Μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ