Ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική
Σάββατο 3 Νοέμβρη 2001

Δημιουργία του Χ. Μπλάουτ
Τέσσερις μεγάλες εικαστικές εκθέσεις εγκαινιάζονται στις 5 Νοέμβρη στο Πολιτιστικό Συγκρότημα ARTOWER AGORA (Αρμοδίου 10, Βαρβάκειος πλατεία). Συγκεκριμένα, στην αίθουσα «Μούσσες» του 7ου ορόφου φιλοξενείται έκθεση ζωγραφικής του Χέρμαν Μπλάουτ με τίτλο «Πολιτείες». Κεντρικό στοιχείο όλων των έργων είναι οι κύβοι, το γνωστό παιδικό παιχνίδι που αποτελείται από πολύχρωμα αρχιτεκτονικά μέλη, τα οποία με την κατάλληλη τοποθέτηση μπορούν να δημιουργούν οικοδομήματα ανάλογα με τη φαντασία ή την επιδεξιότητα του κατασκευαστή τους.

Στην αίθουσα «Ουρανία» του 6ου ορόφου εγκαινιάζεται έκθεση ζωγραφικής της Μαριέλλας Τσαλδάρη, στην οποία η ανθρώπινη φιγούρα προσεγγίζεται αφαιρετικά, απογυμνωμένη από ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Στην αίθουσα «Ερατώ» του 5ου ορόφου φιλοξενείται ομαδική έκθεση γλυπτικής με τίτλο «Κοινή αφετηρία», στην οποία συμμετέχουν οι: Θ. Παπαγιάννης, Κ. Δικέφαλος, Στ. Γαβαλάς, Ασ. Γιαννέτα, Λ. Λουκίδης, Δ. Φωτίου κ. ά.

Τέλος, στην αίθουσα «Κλειώ» στον 4ο όροφο, εγκαινιάζεται έκθεση ζωγραφικής της Τίνας Καμπάνη με θέμα «Παιδική εργασία». Οι εκθέσεις θα διαρκέσουν έως 26 του Νοέμβρη.



Εργο του Μ. Καμπάνη