ΦΡΕΓΑΤΑ «ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ»
Ναυαρχίδα του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο!

...την ώρα που η κυβέρνηση τιμώρησε τον ναύτη που δήλωσε τη διαφωνία του στη συμμετοχή στη ΝΑΤΟική αποστολή

Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2018

Στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και άλλοι ΝΑΤΟικοί, με τη σημαία της λυκοσυμμαχίας ανά χείρας, στο κατάστρωμα της «Ναβαρίνον»
Με τη σημαία του ΝΑΤΟ η φρεγάτα «Ναβαρίνον» ολοκλήρωσε πριν λίγες μέρες άλλον ένα γύρο περιπολιών στην Ανατολική Μεσόγειο για λογαριασμό της λυκοσυμμαχίας και της κυβέρνησης, που σπεύδει να παράσχει εκεί πλείστες όσες υπηρεσίες προς «γεωστρατηγική αναβάθμιση» των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων.

Κι αυτό παρά την αντίθεση του λαού, όπως αναδείχθηκε με το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης από εργατικά και άλλα σωματεία και φορείς στον Σταύρο Παπαδάκη, που το Νοέμβρη βγήκε στην αναφορά της φρεγάτας, όπου υπηρετούσε ως Δίοπος Μηχανικός - Τ/ΜΗΧ, και δήλωσε τη διαφωνία του στη συμμετοχή του πλοίου στη ΝΑΤΟική αποστολή.

Ακολούθως αποσπάστηκε σε άλλο πλοίο, προφανώς επειδή η διοίκηση δεν τον ήθελε «μέσα στα πόδια της» όσο το πλοίο μετείχε στη ΝΑΤΟική αποστολή, ενώ σε μια επόμενη απαράδεκτη εξέλιξη προχτές κλήθηκε σε απολογία και τιμωρήθηκε με φυλάκιση, με το πρόσχημα ότι έκανε γνωστή στο λαό την αντίθεσή του!

Την ώρα λοιπόν που η κυβέρνηση επιχειρούσε να επιβάλει «σιγή νεκροταφείου» ανάμεσα σε ναύτες και στρατευμένους για την επικίνδυνη εμπλοκή στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, όπως έγινε γνωστό από τη ναυτική διοίκηση του ΝΑΤΟ, MARCOM, όχι απλά έστελνε τη φρεγάτα εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα, αλλά διεκδίκησε και κέρδισε η «Ναβαρίνον» να αναδειχθεί ναυαρχίδα της ΝΑΤΟικής αρμάδας, που επιχείρησε από 21 Νοέμβρη ως 11 Δεκέμβρη, σε άλλη μια απόδειξη του αναβαθμισμένου ρόλου που επιδιώκουν οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σ' αυτές τις βρωμοδουλειές!

Ετσι, επικεφαλής της ΝΑΤΟικής αρμάδας είχε τεθεί Ελληνας πλοίαρχος, ο οποίος είχε συνολικά υπό τη διοίκησή του τη «Ναβαρίνον», τη βουλγαρική φρεγάτα «BGS Drazki», «καθώς και υποβρύχια από Ελλάδα και Τουρκία», όπως αναφέρεται αρμοδίως, ενώ υπήρξε συνεργασία και με αεροσκάφη εναέριας επιτήρησης, προκειμένου να δίνεται άμεσα πλήρης εικόνα στη MARCOM και άλλες ΝΑΤΟικές διοικήσεις.

Σύμφωνα εξάλλου με τα στοιχεία της MARCOM, η αρμάδα στο διάστημα των περιπολιών της, με πρόσχημα την «αντιμετώπιση της τρομοκρατίας», συνέλεξε πληροφορίες σχετικά με τη «θαλάσσια κυκλοφορία» σε μια περιοχή όπου δραστηριοποιούνται μια σειρά στόλοι από ιμπεριαλιστικά κέντρα και ισχυρά καπιταλιστικά κράτη (ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία, Βρετανία κ.ά.), στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων. Παρακολούθησε τις κινήσεις 541 σκαφών και απεύθυνε «χαιρετισμό» (διαδικασία αναγνώρισης και ελέγχου στοιχείων) σε 76 πλοία. Ταυτόχρονα, έκανε συνεκπαίδευση και με το Ισραήλ.

Φυσικά, η παροχή υπηρεσιών προς τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς δεν σταματά εκεί. Πριν από λίγες μέρες κατέπλευσε στη Σούδα για ανεφοδιασμό το αμερικανικό πολεμικό πλοίο «USS Donald Cook», που περιπολεί υπερασπιζόμενο τα «αμερικανικά εθνικά συμφέροντα» στη Μεσόγειο.