Πέθανε η πρώην βουλευτής και εισαγγελέας Χρυσούλα Γιαταγάνα
Τρίτη 1 Γενάρη 2019

Eurokinissi

«Εφυγε» από τη ζωή την Κυριακή 30/12, σε ηλικία 74 ετών, η Χρυσούλα Γιαταγάνα, πρώην βουλευτής και εισαγγελέας. Η κηδεία της έγινε χτες Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη.

Γεννημένη στην Κηφισιά Αττικής, άσκησε τη δικηγορία, υπηρέτησε ως εισαγγελέας και έγινε ευρύτερα γνωστή για τη μάχη που έδωσε για τον εξανθρωπισμό των φυλακών Επταπυργίου (Γεντί Κουλέ) και ενάντια στη διαφθορά στο χώρο της Δικαιοσύνης. Για τη δράση της υπέστη πληθώρα πειθαρχικών και ποινικών διώξεων, για να αναγκαστεί να παραιτηθεί το 2000 από το δικαστικό σώμα. Για τη δράση της αυτή, της απονεμήθηκε το βραβείο Γυναικείας Κοινωνικής Προσφοράς «Αλίκη Γιωτοπούλου - Μαραγκοπούλου» από τον Σύνδεσμο για τα Δικαιώματα της Γυναίκας.

Εξελέγη βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με τους Ανεξάρτητους Ελληνες τον Μάη του 2012 και επανεξελέγη στις εκλογές του Ιούνη του 2012, ενώ ανεξαρτητοποιήθηκε το Μάρτη του 2014.

Στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015, με δημόσια τοποθέτηση, δήλωσε τη συμπόρευσή της με το ΚΚΕ.

Διετέλεσε δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης από το 2002 μέχρι το 2014. Επίσης γραμματέας της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Με ανακοίνωσή της, η ΚΕ του ΚΚΕ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της. Ανακοίνωση εξέδωσε επίσης η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.