ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Συνεχίζουν ενάντια στο νέο σύστημα πρόσληψης
Τετάρτη 9 Γενάρη 2019

Με συγκέντρωση στη Βουλή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για τους διορισμούς - προσλήψεις στην Εκπαίδευση, συνέχισαν χτες το μεσημέρι τις αγωνιστικές δράσεις πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών. «Αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά», δήλωσαν για μια ακόμα φορά, διαδηλώνοντας δυναμικά ενάντια στα σχέδια που οδηγούν στην ανεργία χιλιάδες συμβασιούχους εκπαιδευτικούς και τα οποία συνεχίζουν να βρίσκονται πολύ πίσω από τις ανάγκες των σχολείων.

Παίρνοντας το λόγο στη συγκέντρωση, εκπρόσωποι της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» κάλεσαν τους εκπαιδευτικούς να πάρουν στα χέρια τους τον δίκαιο αγώνα για το δικαίωμα στη δουλειά, με επίκεντρο και προμετωπίδα τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών. Κατήγγειλαν τη στάση των πλειοψηφιών σε ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, οι οποίες απέρριψαν την πρόταση που κατέθεσε η ΑΣΕ για 48ωρη απεργία ώστε να είναι η απάντηση του κλάδου αντίστοιχη του μεγέθους της επίθεσης. Κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία μεθαύριο Παρασκευή, στη συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι στα Προπύλαια, με προσυγκέντρωση σωματείων στις 12.30 στην πλατεία Κοραή, στην πανελλαδική σύσκεψη σωματείων που θα γίνει την ίδια μέρα στις 4 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Αμαλία» στην Αθήνα, και στις Γενικές Συνελεύσεις.

Σύσκεψη Συλλόγων και ΕΛΜΕ

Σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων εκπαιδευτικών για την οργάνωση της πάλης διοργανώνεται σήμερα Τετάρτη στις 6.30 μ.μ., με πρωτοβουλία των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Σωκράτης» και «Γ. Σεφέρης». Στη σύσκεψη, που θα γίνει στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15Α, Σύνταγμα), συμμετέχουν επίσης οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη», «Ν. Πλουμπίδης», Ηλιούπολης, «Θουκυδίδης», και η Δ' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, ενώ ως παρατηρητές θα συμμετάσχουν οι ΕΛΜΕ Πειραιά, Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας και Γ' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής.