Μικρές σελίδες
Κυριακή 11 Νοέμβρη 2001

Φωτορεπορτάζ

Πώς μπορούμε να δαμάσουμε την παντοδύναμη καθημερινότητά μας; `Η καλύτερα πώς μπορούμε να κρατήσουμε τις ωραίες στιγμές, τα ωραία πράγματα που καμιά φορά συναντούμε στο δρόμο μας; Διότι, ας είμαστε ειλικρινείς και ας σταματήσουμε πια την γκρίνια, ας το παραδεχτούμε. Δε βλέπουμε μονάχα ασχημίες και βρωμιές, δε ζούμε μόνο σε μια, άσχημη, απέραντη και αναίσθητη πόλη. Ας πάρουμε λοιπόν μια απλή φωτογραφική μηχανή και ας αρχίσουμε να απαθανατίζουμε ό,τι μας κεντρίζει το ενδιαφέρον κάνοντας ένα φωτορεπορτάζ της καθημερινότητάς μας. Σε ένα χρόνο από σήμερα, θα δούμε τις φωτογραφίες που θα μας θυμίζουν όσα είδαμε και ζήσαμε ως ένα διαφορετικό προσωπικό ημερολόγιο.

Χοιρινά και άλλα

Οι ώρες μπορεί να γεμίσουν με φωτογραφίες και ανάγνωση, με γυμναστική και δράση, αλλά το στομάχι γεμίζει μόνο με φαγητό.

Λέμε να κάνουμε ένα φοντί με χοιρινό σήμερα, τι λέτε; Θα χρειαστούμε ένα κιλό χοιρινό, λάδι, ένα φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. Θα κόψουμε το κρέας σε μικρούς κύβους. Βάζουμε το λάδι και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να κάψει και μετά το ρίχνουμε στην ειδική κατσαρόλα για φοντί. Τοποθετούμε στο κέντρο του τραπεζιού τη ρεσό αναμμένη και βάζουμε πάνω την κατσαρόλα με το καυτό λάδι. Τοποθετούμε την πιατέλα με τα κομματάκια του κρέατος, πιατάκια και πιρούνια με μακρύ χέρι. Σε άλλες πιατέλες βάζουμε διάφορες σάλτσες, όπως για παράδειγμα μαγιονέζα, κέτσαπ ή σος ταρτάρ κτλ. και ένα καλαθάκι με μαύρες φέτες από ψωμί. Καθένας από τους καλεσμένους σας, θα βουτάει το κρέας μέσα στο καυτό λάδι, θα το ψήνει όσο θέλει, θα βάζει στο πιάτο τις σάλτσες, θα πασαλείβει το ψημένο κρέας με τη σάλτσα της αρεσκείας του, θα το τοποθετεί πάνω σε μια φέτα ψωμιού και φυσικά θα τρώει. Το φοντί αυτό είναι εύγευστο μεν, αλλά προσοχή: αφήνει μια μυρωδιά στα ρούχα. Καλύτερα να μη φοράτε μάλλινα ρούχα και οπωσδήποτε να αφήσετε τα παράθυρα για μεγάλο χρονικό διάστημα ανοιχτά. Καλή όρεξη.