ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Κυβερνητικό «πράσινο» στις υπερβάσεις
Τρίτη 6 Νοέμβρη 2001

Την παραδοχή ότι το κόστος των Ολυμπιακών έργων θα υπερβεί τον αρχικό προϋπολογισμό έκανε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Πρωτόπαππας, παρουσιάζοντας το γεγονός αυτό σαν το πιο φυσιολογικό πράγμα, αν και κατ' επανάληψη κυβερνητικά στελέχη στο παρελθόν δήλωναν με βεβαιότητα ότι ο προϋπολογισμός των έργων δε θα παρουσιάσει υπερβάσεις.

Από χτες απ' ό,τι φαίνεται άλλαξε το τροπάριο και ο Χρ. Πρωτόπαππας δήλωσε: «Εχουν προκύψει κάποιες διαφοροποιήσεις απ' ό,τι είχε προβλεφτεί στις αρχικές μελέτες των έργων», είπε ο υπουργός Τύπου και συμπλήρωσε ότι «όταν υπολογίζεις κάποιο έργο στα χαρτιά, χωρίς να έχει προηγηθεί μελέτη, υπολογίζεις ότι θα έχει ένα "χ" κόστος. Οταν στη συνέχεια ολοκληρωθεί η μελέτη του έργου, ενδεχομένως να προκύψει ένα άλλο κόστος».

Λίγο αργότερα υπογραφόταν η σύμβαση κατασκευής του έργου για το Ολυμπιακό Κέντρο Γραπτού Τύπου που θα γίνει στο κτίριο της HELEXPO στο Μαρούσι, με υπέρβαση ύψους 4 δισ. δρχ.! Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 14,8 δισ. δρχ., αντί για 10 δισ. δρχ. που είχε προϋπολογιστεί από την κυβέρνηση.