Η... ωραία Ελλάς
Τρίτη 6 Νοέμβρη 2001

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΩΡΑΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ των μεγάλων έργων του πρώην και της νυν υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, που μπορούμε άπαντες να «θαυμάσουμε» στο σταθμό της πλατείας Συντάγματος, αλλά πού ήταν αυτή η Ελλάδα το Σαββατοκύριακο;

Μάλλον είχε καλυφθεί από τα λασπόνερα, τους χειμάρρους και τις πλημμύρες. Βλέπετε, ο καιρός δεν το έχει αντιληφθεί ακόμα ότι γίναμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.

Γιατί, βέβαια, η κυβέρνησή μας ξέρει να πληρώνει τον Καλατράβα (Ισπανός αρχιτέκτων) για να φτιάξει τη γέφυρα της Μεσογείων. Επιχορηγήσεις στους δήμους για να μην πνίγεται ο κόσμος δεν ξέρει να δίνει.

ΤΙ ΑΚΟΥΜΕ; Δυσανασχετεί, λέει, ο Γιωργάκης για την τακτική του «σκληρού ροκ» του Κώστα Λαλιώτη και με τις «σκανδαλο-αναφορές» για τη Νέα Δημοκρατία και το αεροδρόμιο των Σπάτων. Του χαλάει φαίνεται το στιλ.

Πέρα, όμως, από τις «ιστορικές» του σχέσεις με την πολιτική Λαλιώτη, δε μας πείθει και για έναν ακόμα λόγο: Γιατί το «εκσυγχρονισμένο» ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει και τα τελευταία χρόνια ότι ξέρει να βγάζει και τον άλλο εαυτό του, τον «λαλιώτικο», όταν χρειάζεται.

Και ο νυν υπουργός Εξωτερικών να μην ξεχνάμε ότι έχει «βολευτεί» πολλές φορές στο παρελθόν από τέτοιες πρακτικές. Τι να γίνει, αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ και δεν αλλάζει.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ τμήματος της Κύπρου μάς είπε η Τουρκία και για «στρατόπεδα τρομοκρατών» και παραβιάσεις έκανε και την άσκηση «Ταύρος» ξεκινάει. Κι όλα αυτά μέσα σε λίγες μέρες. Εχουν πάρει τα πάνω τους φαίνεται.

Προφανώς ο «αέρας» τους δεν είναι άσχετος με το ότι αποτελούν όσο περνάει ο καιρός ένα από τα «καλύτερα παιδιά» των Αμερικάνων στην υπόθεση των επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν. Δε νομίζετε;



Γρηγοριάδης Κώστας