«Με την Κούβα στην καρδιά»
Τρίτη 15 Γενάρη 2019

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην έκθεση
Στη Λάρισα παρουσιάζεται μέχρι τις 21 Γενάρη η έκθεση φωτογραφιών με τίτλο «Με την Κούβα στην καρδιά», που αποτυπώθηκαν από τον ερασιτεχνικό φακό του πρόξενου της πρεσβείας της Κούβας στην Ελλάδα, Χοσέ Οριόλ Μαρέρο Μαρτίνες. Στα εγκαίνια της έκθεσης, που έγιναν το Σάββατο 13 Γενάρη στον Μύλο του Παππά, υπό την αιγίδα της αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του δήμου Λαρισαίων, παρευρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με τον Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, τον Γιώργο Λαμπρούλη, βουλευτή Λάρισας, τον Πέτρο Κρίκη, υποψήφιο δήμαρχο Λάρισας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και τοπικά στελέχη του Κόμματος.

Παρούσα ήταν και η πρέσβειρα της Κούβας Ζελμίς Μαρία Ντομίγκεζ Κορτίνα, η οποία σημείωσε ότι στόχος της έκθεσης είναι να παρουσιαστούν στιγμές της καθημερινότητας και της Ιστορίας της Κούβας.

Στις φωτογραφίες, τις οποίες παρουσίασε στους προσκεκλημένους στα εγκαίνια ο ίδιος ο δημιουργός τους, ο επισκέπτης μπορεί να δει εικόνες αυθεντικών στιγμών της σύγχρονης ζωής στην Κούβα, όπως αυτή με τους μικρούς μαθητές σχολείου, ανάγλυφα τοπία που σχηματίζουν τη γεωγραφία της χώρας μέσα από το πράσινο και επιβλητικό αγροτικό περιβάλλον των πεδιάδων και των βουνών, αλλά και από τις αστικές χρωματιστές δομές, χώρους ιστορικούς, όπως το σπίτι της οικογένειας του Φιντέλ Κάστρο, τον τάφο του Χοσέ Μαρτί, το στρατόπεδο Μονκάδα, την Πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα, το κάστρο Μόρο του Σαντιάγο.

Μετά τα εγκαίνια έγινε συναυλία - κουβανέζικο πάρτι στο μπαράκι του Μύλου, με την Κουβανή τραγουδίστρια Μαρλέν Ολάμο Καρέρας.