ΤΡΙΚΑΛΑ
Πρωτοπόροι αγωνιστές οι υποψήφιοι δήμαρχοι που στηρίζει το ΚΚΕ
Παρασκευή 18 Γενάρη 2019

Από τη συνέντευξη Τύπου
Τους υποψήφιους δημάρχους των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου, την Τρίτη 15 Γενάρη, η ΤΕ Τρικάλων του Κόμματος.

Ο Σωτήρης Σωτηρόπουλος, Γραμματέας της ΤΕ Τρικάλων, αφού αναφέρθηκε στην πολιτική επικαιρότητα, τόνισε ότι ο λαός μπορεί να δώσει ώθηση στο πραγματικά προοδευτικό, καταψηφίζοντας την κυβέρνηση και τους άλλους διαχειριστές της βαρβαρότητας. Οπως είπε, «η βαρβαρότητα που βιώνουν η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, η μεγάλη πλειοψηφία της νεολαίας και των γυναικών, απορρέει από τη στρατηγική της κυβέρνησης, της ΝΔ, από την πολιτική που στόχο έχει την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου».

Αναφερόμενος στην αντιλαϊκή πολιτική όπως υλοποιείται από την Τοπική Διοίκηση σε όλους τους δήμους της περιοχής, στάθηκε στη δράση των εκλεγμένων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τα προηγούμενα χρόνια και στη συμβολή τους στην ανάπτυξη της πάλης των εργαζομένων, καλώντας σε ενίσχυση των συνδυασμών του ΚΚΕ, ώστε να δυναμώσει αυτή η πάλη, η στήριξη στα δίκαια λαϊκά αιτήματα. Παρουσιάζοντας τους υποψήφιους δημάρχους που στηρίζει το ΚΚΕ, σημείωσε: «Πρόκειται για δοκιμασμένους αγωνιστές του λαϊκού κινήματος. Πρωτοπόροι αγωνιστές σε όλα τα μέτωπα του αγώνα, στους τόπους δουλειάς. Δραστήριοι στην υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων, είτε ως εκλεγμένοι στα σωματεία τους είτε ως εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι».

Θυμίζουμε ότι υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο νομό Τρικάλων, που στηρίζει το ΚΚΕ είναι:

Δήμος Τρικάλων: Καΐκης Γιώργος, 56 χρόνων, καθηγητής, δημοτικός σύμβουλος. Μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Δήμος Μετεώρων: Χαντζιάρας Γιώργος, 61 χρόνων, αυτοαπασχολούμενος, πρόεδρος του Σωματείου ΕΒΕ Καλαμπάκας.

Δήμος Πύλης: Καλύβας Βάιος, 45 χρόνων, επαγγελματίας μηχανικός αυτοκινήτων, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων Ν. Τρικάλων και της Γραμματείας Τρικάλων της ΠΑΣΕΒΕ.

Δήμος Φαρκαδόνας: Στεργίου Ευαγγελία, 48 χρόνων, ειδική παιδαγωγός, δραστηριοποιείται στον Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και στην Πρωτοβουλία Αναπληρωτών.