ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Μαζική συγκέντρωση - μήνυμα ισχυροποίησης του ΚΚΕ
Τρίτη 22 Γενάρη 2019

Ο Γ. Βακαλόπουλος
Ανοιξε η αυλαία για την προεκλογική μάχη των τοπικών και περιφερειακών εκλογών και στην Καλλιθέα Αττικής, με την παρουσίαση του υποψηφίου δημάρχου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Γιάννη Βακαλόπουλου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18/1, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο δημαρχείο Καλλιθέας, όπου φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, πρωτοπόροι αγωνιστές, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι έδωσαν δυναμικό και μαζικό «παρών», δίνοντας το στίγμα της συμπόρευσης με το ΚΚΕ και ισχυροποίησής του στις μάχες που έρχονται.

Τις ομιλίες άνοιξε ο Βασίλης Δημόπουλος, στέλεχος του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος στις προηγούμενες αναμετρήσεις με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο οποίος πριν δώσει το λόγο στον Γ. Βακαλόπουλο αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις και έκανε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ για να δυναμώσει η διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Ο Γ. Βακαλόπουλος, αναφερόμενος στα νότια προάστια, ανέδειξε ότι όλη η περιοχή βρίσκεται στο επίκεντρο επιχειρηματικών σχεδιασμών, όπως με τη μετατροπή του παραλιακού μετώπου σε τουριστικό μέτωπο, και σημείωσε ότι «η ανάπτυξη που υπηρετούν έχει να κάνει με τη διασφάλιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και όχι με την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών». «Για παράδειγμα, εδώ στην Καλλιθέα η δημοτική αρχή και όλες οι άλλες παρατάξεις μιλάνε για την ανάπτυξη της πόλης μας, για την αναβάθμιση της περιοχής μας ως τουριστικού και πολιτιστικού κέντρου, προβάλλοντας ως βιτρίνα το ίδρυμα "Νιάρχος" και τη δημιουργία open mall, και κοκορομαχούν για το ποιος θα είναι πιο ικανός διαχειριστής στην ανάπλαση του Φαληρικού Ορμου, όταν στις γειτονιές μας τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα "βαράνε κόκκινο". Με σχολεία δίχως θέρμανση, με πλημμυρισμένα σπίτια στις "αναβαθμισμένες" Τζιτζιφιές, με τα μικρομάγαζα να βάζουν λουκέτο το ένα πίσω από το άλλο, με την αύξηση των αστέγων συμπολιτών μας. Αυτή είναι η περιβόητη "ανάπτυξή" τους, στην οποία όλοι χωρίς καμία εξαίρεση συμφωνούν και την υλοποιούν, από τους μπλε, ροζ, πράσινους και πολύχρωμους νυν και υποψήφιους τοπικούς άρχοντες».


Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δράση των εκλεγμένων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Καλλιθέα, τονίζοντας ότι «με την πολύτιμη πείρα μας μπορούμε να δώσουμε την ώθηση στην οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης, να ισχυροποιήσουμε το ΚΚΕ παντού. Η εκλογή περισσότερων δημάρχων και δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων από τη "Λαϊκή Συσπείρωση" θα είναι αποκούμπι για τα λαϊκά νοικοκυριά. Θα είναι πραγματικό στήριγμα και δύναμη για το λαό».

Η συζήτηση έκλεισε με τη σύντομη παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου Καλλιθέας Γιώργου Αντωνακάκη, ο οποίος στάθηκε στις κατακτήσεις που είχε ο λαός της πόλης στα 20 χρόνια κατά τα οποία στο «τιμόνι» του δήμου βρέθηκαν οι κομμουνιστές, αναδεικνύοντας ότι πολύτιμες υποδομές που φτιάχτηκαν τότε αφέθηκαν στην τύχη τους από τις κατοπινές διοικήσεις.