Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη
Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2019

MotionTeam

Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη
Με το σύνθημα «Σταθερή δουλειά ζητά η εργατιά, κόντρα σε μνημόνια και αφεντικά», οι εργαζόμενοι από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα διαδήλωσαν χτες και στη Θεσσαλονίκη.

Στη συγκέντρωση των σωματείων του Δημοσίου, που πραγματοποιήθηκε στο Αγαλμα Βενιζέλου, μίλησε η Κλεοπάτρα Χοροζίδη, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης. Οπως υπογράμμισε, «αποφασίσαμε να ενώσουμε τη φωνή μας με όλους τους συναδέλφους μας πανελλαδικά και να ζητήσουμε - ως αρχή - την κατάργηση των διατάξεων του άρθρου 103 του Συντάγματος και κάθε άρθρου που λειτουργεί ως εμπόδιο για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων (...) Ο αγώνας για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων αφορά όλους, μόνιμους και συμβασιούχους, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα».

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Εκεί αντιπροσωπεία των εργαζομένων επέδωσε το πλαίσιο με τα αιτήματά τους.

Στη Λάρισα

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, με το ίδιο περιεχόμενο, πραγματοποίησαν χτες το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ν. Λάρισας και το Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών ν. Λάρισας. Εκπρόσωποι των σωματείων συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής, Κ. Παππά, επιδίδοντάς του υπόμνημα με τα αιτήματά τους.