ΝΙΚΑΙΑ
Στις εκλογές να δώσουμε την απάντηση που αρμόζει στις δυνάμεις που τσακίζουν το λαό
Τρίτη 26 Φλεβάρη 2019

Ο Γ. Πρωτούλης με τον Π. Κατηφέ
Περιοδεία στη Νίκαια των ηρωικών λαϊκών αγώνων πραγματοποίησε την Παρασκευή 22/2 ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Μαζί του ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας Παναγιώτης Κατηφές και ο Στέλιος Μπενετάτος, δημοτικός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Νίκαιας εκλεγμένος με τον συνδυασμό του ΚΚΕ. Επίσης, ο τραγουδιστής Δημήτρης Κανέλλος και ο ηθοποιός Τάσος Σωτηράκης, δυο αξιόλογοι καλλιτέχνες, υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στη Νίκαια.

Ο Γ. Πρωτούλης μίλησε με αυτοαπασχολούμενους και κατοίκους στον πεζόδρομο της οδού Τσαλδάρη, στο κέντρο της Νίκαιας, ακούγοντας τα προβλήματά τους. Τους κάλεσε να αξιοποιήσουν τις επερχόμενες εκλογές, για να δώσουν την απάντηση που αρμόζει στη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, στα κόμματα του κεφαλαίου, στην πολιτική που υπηρετούν από κοινού με την περιφερειακή αρχή και δημοτικές αρχές, όπως της Νίκαιας, μια πολιτική που φέρνει φτώχεια και ανεργία στους εργαζόμενους, λουκέτο στα μικρά εμπορομάγαζα.

Ο Π. Κατηφές ανέδειξε τα ενιαία κριτήρια της μάχης που δίνουν οι υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»: «Στην ενιαία επίθεση που δεχόμαστε, ενιαία είναι και η αντεπίθεσή μας. Η πολιτική που εφαρμόζουν οι δήμοι και οι Περιφέρειες συντελεί και εξειδικεύει σε αυτή την επίθεση. Στο ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για τη Νίκαια και το Ρέντη συμμετέχουν άνθρωποι με συμβολή στους κοινωνικούς αγώνες, με δράση και προσφορά στο εργατικό κίνημα, στο κίνημα της Παιδείας, εκλεγμένοι στους Συλλόγους Γονέων, επιστήμονες, νέοι, φοιτητές, επαγγελματίες. Πιο δυνατοί από ποτέ, όλοι μαζί βγαίνουν δυναμικά μπροστά για τις ανάγκες του λαού», ανέφερε.


Ο Γ. Πρωτούλης αναφέρθηκε στη μάχη «της καρέκλας» που γίνεται ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στην ευκολία με την οποία στελέχη και βουλευτές τους μεταπηδούν από το ένα κόμμα στο άλλο, αναδεικνύοντας ότι το έδαφος είναι η κοινή τους στρατηγική, η συμφωνία τους στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων, στην εφαρμογή των μνημονίων.

Ακόμη, μετέφερε ξεκάθαρα το μήνυμα πως αυτό που χρειάζεται είναι να ανασυνταχθεί το εργατικό κίνημα, να μπουν νέες δυνάμεις στη μάχη. Καλώντας σε ενίσχυση του Κόμματος, «για να κάνει ο λαός την πραγματική διαφορά, για να ενισχυθεί η πάλη του και η διεκδίκηση. Ολοι μαζί, εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, νέοι και γυναίκες, ενάντια στον κοινό εχθρό, το καπιταλιστικό σύστημα και τα μονοπώλια, που φέρνουν συνεχώς νέα βάσανα».