ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εργοδοσία και εργατοπατέρες σχεδιάζουν πίσω από κλειστές πόρτες συνέδριο - παρωδία
Παρασκευή 1 Μάρτη 2019

Συνέδριο - «μαϊμού» μεθοδεύουν πίσω από κλειστές πόρτες εργοδοσία και εργατοπατέρες στην ΟΙΥΕ...
Την προκλητική στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ), που με μεθοδεύσεις πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς καμία συνεδρίαση του ΔΣ και των συλλογικών οργάνων, ανακοίνωσε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τη διεξαγωγή συνεδρίου την Τετάρτη 6/3 και την Πέμπτη 7/3, καταγγέλλει η ΔΑΣ.

Συνδικαλιστές της ΔΑΣ, εκπρόσωποι σωματείων, βρέθηκαν χτες μετά την αποστολή του εν λόγω μηνύματος στα γραφεία της Ομοσπονδίας, όπου διαπίστωσαν όμως πως τα ρολά ήταν κατεβασμένα...

Υπενθυμίζεται πως το συνέδριο της Ομοσπονδίας ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι παρατάξεις όμως της πλειοψηφίας το μετέτρεψαν σε φιάσκο, φτάνοντας στο σημείο να επιστρατεύσουν μπράβους, για να επιβάλουν το όργιο νοθείας και την ωμή εργοδοτική παρέμβαση στα Συνδικάτα.

Οπως καταγγέλλει η ΔΑΣ σε ανακοίνωσή της, «η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ (ομάδα Βασιλόπουλου - ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) ανακοίνωσε μέσω mail τη διεξαγωγή συνεδρίου της Ομοσπονδίας στις 6 - 7 Μάρτη, χωρίς καμία συνεδρίαση - συζήτηση του ΔΣ και των συλλογικών οργάνων, ενημερώνοντας παράλληλα τα σωματεία - μέλη πως για τα τεχνικά ζητήματα και άλλες λεπτομέρειες, θα λάβουν γνώση με νέα επιστολή. Τα ΔΣ της ΟΙΥΕ που προγραμματίζονται (;), είναι εμφανές ότι αποτελούν βιτρίνα, καθώς οι αποφάσεις έχουν ήδη προαποφασιστεί σε κλειστά γραφεία με τη συμφωνία επιχειρηματικών ομίλων».

«Οι δυνάμεις που έφεραν μπράβους και νονούς της νύχτας πριν 3 μέρες για να επιβάλουν την παρουσία των εργοδοτών και των διευθυντών μέσα στα σωματεία, επιδιώκουν να κάνουν ένα συνέδριο παρωδία, με αποκλειστικό στόχο τη διατήρηση της συνδικαλιστικής τους επιβίωσης και τον καθορισμό των συσχετισμών», τονίζει η ΔΑΣ και ξεκαθαρίζει:

«Ενημερώνουμε για μια ακόμα φορά: Συνέδριο της ΟΙΥΕ με την παρουσία της εργοδοσίας μέσα στις γραμμές των σωματείων, με τη συμμετοχή άνω των 400 διευθυντικών στελεχών και ισχυρών golden boys των εταιρειών, μελών ΔΣ επιχειρηματικών ομίλων και προέδρων ΑΕ, δεν πρόκειται να ξεκινήσει! Πρόεδροι ΑΕ και εργοδοσία έκαναν την ΟΙΥΕ ανώνυμη εταιρεία! Σωματεία εργατών όχι των εργοδοτών!».

Πλούσια πείρα από τα αίσχη των εργατοπατέρων και στον κλάδο του Μετάλλου

«Πικρή και πλούσια πείρα από τα αίσχη του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) έχουμε και εμείς στον κλάδο του Μετάλλου», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, με αφορμή «την ωμή παρέμβαση της εργοδοσίας και της κυβέρνησης στο συνδικαλιστικό κίνημα, η οποία μπροστά στο επερχόμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις».

Οπως επισημαίνει, οι εργατοπατέρες «έχουν συγκροτήσει από κοινού Προεδρείο στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Μετάλλου» και «έχουν προχωρήσει σε όργιο νοθείας στα τελευταία συνέδρια.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι:

Ακόμα, το Συνδικάτο αναφέρει ότι μπροστά στα οξυμένα προβλήματα των μεταλλεργατών, «οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και το Συνδικάτο μας» έχουν επανειλημμένως προκαλέσει συνεδριάσεις του ΔΣ της Ομοσπονδίας (η πλειοψηφία τα τελευταία τρία χρόνια είναι ζήτημα από μόνη της να έχει συγκαλέσει τρία - τέσσερα ΔΣ και αυτά για έγκριση προϋπολογισμών, χωρίς καμία εισήγηση για τον κλάδο), με πάγιο αίτημα για κινητοποιήσεις για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, τα μέτρα που αφορούν την προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς κ.ά.

«Τις καταψήφισαν όλες, αρνήθηκαν κάθε αντίδραση, κάθε διεκδίκηση (...). Γι' αυτό κάνουν τις νοθείες, για αυτό θέλουν τα συνδικάτα όργανα της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Για να εξασφαλίζουν φθηνό "ευέλικτο" εργατικό δυναμικό, για να εξασφαλίζουν "άκρα του τάφου σιωπή" στους χώρους δουλειάς», τονίζει το Συνδικάτο.

Και καταλήγει: «Γι' αυτό συνάδελφοι, αυτή η διαπάλη που βρίσκεται σε εξέλιξη με μπροστάρηδες τις ταξικές δυνάμεις τα Συνδικάτα, τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, για να πεταχτούν έξω από τα Συνδικάτα τα τσιράκια των εργοδοτών, μας αφορά όλους και μας και τις οικογένειές μας. Για να γίνουν τα Σωματεία εργαλεία οργάνωσης του αγώνα, ενός αγώνα που θα βάζει μπροστά τις δικές μας ανάγκες».