ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δράσεις για τον ΟΑΣΘ και τις μετακινήσεις των νέων
Πέμπτη 14 Μάρτη 2019

INTIME NEWS

Πλατιά εξόρμηση ενόψει της Τρίτης 19 Μάρτη, που καλούν σε μέρα δράσης για τα συγκοινωνιακά προβλήματα, προγραμματίζουν τις επόμενες μέρες οι ΟΒ της ΚΝΕ Δήμου Θεσσαλονίκης, Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζουν εξορμήσεις σε όλους τους χώρους της πόλης, σε νέους εργαζόμενους, μαθητές, φοιτητές για τα προβλήματα μετακινήσεων, τις ελλείψεις σε δρομολόγια, τις τεράστιες ελλείψεις στον ΟΑΣΘ σε προσωπικό και εξοπλισμό, την κοροϊδία της κυβέρνησης για τη δήθεν ενίσχυση του Οργανισμού.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων:

Κόντρα σε αυτήν την κατάσταση καλούν τους νέους και το λαό να μην καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια, να παλέψουν και να διεκδικήσουν:

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τον ΟΑΣΘ, αγορά νέων οχημάτων, πρόσληψη προσωπικού. Σύγχρονες, ασφαλείς, συχνές και φθηνές αστικές συγκοινωνίες για όλους. Δωρεάν μετακινήσεις για μαθητές, φοιτητές και ανέργους με επίδειξη πάσο και κάρτας. Ειδικά δρομολόγια για εργαζόμενους της πρωινής βάρδιας στα εργοστάσια των ΒΙΠΕ που βρίσκονται μακριά από την πόλη. Ειδικά δρομολόγια για μαθητές ΕΠΑΛ που πηγαίνουν σχολείο μακριά από το σπίτι τους, για όλους τους φοιτητές και σπουδαστές που κάνουν πρακτική μακριά από τον τόπο κατοικίας σε συνεργασία με τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Να δοθεί άμεσα λύση με τα δρομολόγια της γραμμής 52, ώστε να μη χάνουν μαθήματα και εργαστήρια οι σπουδαστές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.