ΚΝΕ
Αναδεικνύει την επικαιρότητα του Πολυτεχνείου
Τρίτη 13 Νοέμβρη 2001

Από τα «κόκκινα μπλοκ» που δέσποζαν και στην περσινή μεγαλειώδη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία
Συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα οι πολιτικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, την επικαιρότητα των μηνυμάτων της και την ανάγκη αντιιμπεριαλιστικής πάλης του λαού και της νεολαίας. Ενώ επίσης κορυφώνονται οι προετοιμασίες για τον παλλαϊκό φετινό γιορτασμό, που αποκτά μεγάλη σημασία και λόγω του εξελισσόμενου ιμπεριαλιστικού πολέμου στο Αφγανιστάν.

Το πρόγραμμα αυτών των εκδηλώσεων για τις επόμενες μέρες έχει ως εξής:

Στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα, Τρίτη:

- Στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στις 11 π.μ.

Αύριο, Τετάρτη:

- Οι ΟΒ Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Επισιτισμού στις 9 μ.μ. στην ΕΣΑΚ.

- Στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, στις 2 μ.μ. - Σήμερα επίσης στην Πολυτεχνική Σχολή, η ΚΝΕ κάνει αντίστοιχη ολοήμερη εκδήλωση, με συναυλία το μεσημέρι.

Πέμπτη 15/11:

- Η Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ πραγματοποιεί εκδήλωση τιμής στη μνήμη των πέντε δολοφονημένων ΕΠΟΝιτών (στη 1 το μεσημέρι στην Κτηνιατρική) και στις 9 το βράδυ πραγματοποιεί αφιέρωμα στο Μάνο Λοΐζο στη Γεωπονική.

Παρασκευή 16/11:

- Κατάθεση στεφανιού στο μνημείο των ηρώων του Πολυτεχνείου, στις 11 το πρωί και στη 1 το μεσημέρι, εκδήλωση με ομιλία της ΚΝΕ και συναυλία από το συγκρότημα της ΚΝΕ.

Στα ΤΕΙ Βόρειας Ελλάδας

Τριήμερες εκδηλώσεις ξεκίνησαν από χτες στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, που το πρόγραμμά τους για σήμερα και αύριο έχει ως εξής:

Σήμερα Τρίτη: Βιντεοπροβολή με θέμα «Το Πολυτεχνείο ζει και θα νικήσει», στις 12 το μεσημέρι συζήτηση με θέμα «Το Πολυτεχνείο μάς θέλει ανυπόταχτους», στις 2 μ.μ. συναυλία (στον κεντρικό διάδρομο). Αύριο Τετάρτη: Στις 11 το πρωί, αντιπολεμικό γκράφιτι στον τοίχο της Διοίκησης και στις 12 το μεσημέρι προβολή ταινίας.

Επίσης, από σήμερα ξεκινούν δυο τριήμερα εκδηλώσεων που πραγματοποιούν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στα ΤΕΙ Σερρών και Κοζάνης.

Στην Αθήνα και σ' άλλες πόλεις

Από χτες ξεκίνησαν αντίστοιχα τριήμερα εκδηλώσεων της ΚΝΕ σε όλες τις σχολές της Αθήνας, που περιλαμβάνουν: Εκθέσεις φωτογραφίας, βιβλίων, αντιδικτατορικού υλικού, μουσικά αφιερώματα, προβολή ντοκιμαντέρ και ταινιών. Πολιτικές ομιλίες, για την επικαιρότητα των μηνυμάτων της εξέγερσης, θα γίνουν σήμερα στο Πολυτεχνείο (12.30 το μεσημέρι, στις Γενικές Εδρες) και αύριο στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και στα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.

Σήμερα, επίσης, πραγματοποιείται εκδήλωση της ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (7 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο Γ΄ στην Κνωσό), με πολιτική ομιλία και προβολή ταινίας, ενώ αύριο στην Κρήτη η ΚΝΕ πραγματοποιεί ακόμα μια εκδήλωση (3 μ.μ., αίθουσα Β΄ Βούτε) με θέμα «Είκοσι χρόνια μετά την εξέγερση, λαός και νεολαία αντιμέτωποι με τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό».

Ακόμα, αύριο ξεκινάει αντίστοιχο διήμερο εκδηλώσεων της ΚΝΕ στο ΤΕΙ της Χαλκίδας, όπου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για το Πολυτεχνείο και την επικαιρότητα, ενώ θα μιλήσει ο Αντρέας Φραγκέας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Τέλος, στην Πτολεμαΐδα η ΚΝΕ πραγματοποιεί σύσκεψη για το Πολυτεχνείο την Παρασκευή 16/11, στις 7 το απόγευμα στα γραφεία της και την ίδια μέρα στην Πιερία, στις 8 μ.μ., στα γραφεία της ΚΝΕ, οργανώνεται εκδήλωση με θέμα «το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες μας», που θα περιλαμβάνει προβολή ντοκιμαντέρ, συζήτηση και συναυλία με τον Σ. Μπαλλά.