ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
Εδιωξαν τους φασίστες κακήν κακώς
Τετάρτη 27 Μάρτη 2019

Σωματεία και φορείς, μαζί με δεκάδες κατοίκους του δήμου Φυλής, παρεμπόδισαν την παρουσία και την κατάθεση στεφάνων από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής στην εκδήλωση για την 25η Μαρτίου στην κεντρική πλατεία των Ανω Λιοσίων. Με συνθήματα όπως «Εξω τα σκουπίδια από τη Φυλή, μαζί με τον ΧΥΤΑ και η Χρυσή Αυγή», απαίτησαν να αποχωρήσουν οι φασίστες από το χώρο, και τελικά, κάτω από την αποφασιστική στάση του κόσμου, οι φασίστες δεν κατέθεσαν στεφάνι.

Σοβαρές ευθύνες για την παρουσία των χρυσαυγιτών έχει η δημοτική αρχή, που εξελέγη με τη στήριξη της ΝΔ και η οποία τώρα στηρίζεται ουσιαστικά και από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στελέχη του συμμετέχουν στα ψηφοδέλτιά της στις επικείμενες εκλογές.

Ιδιαίτερα προκλητική, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η στάση της αστυνομίας ενάντια στους διαδηλωτές, με τις δυνάμεις της ΟΠΚΕ να πετούν χειροβομβίδες κρότου - λάμψης. Πριν την εκδήλωση, μάλιστα, η αστυνομία εντελώς αναίτια επιχείρησε να κάνει έλεγχο στοιχείων σε κόσμο που ήταν στην πλατεία. Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν ότι γνωστοί χρυσαυγίτες οι οποίοι ήταν ανάμεσα σ' αυτούς που επιχείρησαν να παρευρεθούν στην εκδήλωση, αμέσως μετά, κυκλοφορούσαν στο κέντρο της πόλης με την προστασία της αστυνομίας.