ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ
Να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε κυβέρνηση και δημοτική αρχή
Παρασκευή 29 Μάρτη 2019

Ο Γιάννης Λεβέντης, υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής, στον δικό του χαιρετισμό στην εκδήλωση τόνισε πως η απάντησή των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων «πρέπει να είναι ενιαία στην επίθεση που δεχόμαστε. Ενιαία και πολιτική, η οποία να έχει στο στόχαστρο τη στρατηγική του κεφαλαίου που ενιαία υπηρετούν, από την άλλη πλευρά, όλα τα υπόλοιπα κόμματα».

Μεταξύ άλλων σημείωσε πως και στο δήμο Κομοτηνής «τόσο η απερχόμενη δημοτική αρχή όσο και οι υπόλοιπες παρατάξεις έχουν αναγάγει σε πανάκεια την ανάπτυξη για λογαριασμό του κεφαλαίου. Στηρίζουν σε αυτό το αφήγημα τη λύση όλων των τοπικών προβλημάτων. Πώς; Με την ενίσχυση της επιχειρηματικής ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας. Δηλαδή, δίνουν περισσότερο ζεστό χρήμα στις μεγάλες επιχειρήσεις, προωθούν ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών που παρέχονται από τον δήμο, συμπράττουν με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα για να βαθύνουν κι άλλο την ανταποδοτικότητα και κινούνται αυστηρά εντός "δημοσιονομικού πλαισίου".

Αντίθετα, η "Λαϊκή Συσπείρωση" στο δήμο μας εναντιώθηκε σε όλες τις πλευρές της αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κυβερνήσεων, ενώ πάλεψε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και στο δρόμο, δίπλα σε φορείς που διεκδίκησαν, το προηγούμενο διάστημα, μέτρα ανακούφισης για τον λαό. Αποτέλεσε πραγματική Λαϊκή Αντιπολίτευση τόσο απέναντι στη δημοτική αρχή όσο και απέναντι στην κυβέρνηση.

Και θα συνεχίσει να παλεύει σε αυτήν την κατεύθυνση, έχοντας σαν οδηγό τους δήμους όπου τα προηγούμενα πέντε χρόνια άσκησαν διοίκηση κομμουνιστές δήμαρχοι. Κομμουνιστές δήμαρχοι που ήρθαν σε αντιπαράθεση με την κεντρική κυβέρνηση για τη διασφάλιση μόνιμης και σταθερής εργασίας για το προσωπικό που εργάζεται στις υπηρεσίες τους, ανακούφισαν τα λαϊκά νοικοκυριά από την καταβολή υψηλών δημοτικών τελών, ενώ συγκρούστηκαν με επιχειρηματικά συμφέροντα και αξιοποίησαν δημόσιους χώρους για να τους χρησιμοποιεί δωρεάν ο λαός της περιοχής τους».