Με το Προεδρικό Συμβούλιο της ΠΣΟ
Πέμπτη 4 Απρίλη 2019

Ο Δ. Κουτσούμπας και ο Ηλ. Σταμέλος με τους συνδικαλιστές που συμμετέχουν στη συνεδρίαση του Προεδρικού Συμβουλίου της ΠΣΟ
Λίγο πριν από την εκδήλωση, ο Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε στο δημαρχείο της Καισαριανής με τα μέλη του Προεδρικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, που συμμετείχαν στο γιορτασμό των 20χρονων του ΠΑΜΕ. «Είναι δική μου χαρά και τιμή να βρίσκομαι ανάμεσά σας», είπε Δ. Κουτσούμπας καλωσορίζοντας εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ τους εκπροσώπους 63 συνδικαλιστικών οργανώσεων από 32 χώρες.

Μετέφερε την εκτίμηση του ΚΚΕ για τη δράση της ΠΣΟ ως συνεπούς υπερασπιστή των εργαζομένων όλου του κόσμου, για τη συμβολή της στην ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. «Παλεύουμε μαζί σας για την ειρήνη, την αλληλεγγύη, τη φιλία των εργαζομένων όλων των χωρών», τόνισε και ευχήθηκε επιτυχία στους ταξικούς αγώνες στην κάθε χώρα και σε όλο τον κόσμο.

Τους συνδικαλιστές υποδέχθηκε στην Καισαριανή ο δήμαρχος, Ηλίας Σταμέλος. Με έναν σύντομο χαιρετισμό παρουσίασε βασικές πτυχές της Ιστορίας της πόλης, ξεκινώντας από τους πρώτους πρόσφυγες κατοίκους της μέχρι την ηρωική δράση του λαού της στα χρόνια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου και της Κατοχής μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και του Κομμουνιστικού Κόμματος. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον χώρο του Σκοπευτηρίου, όπου ανάμεσα στους αγωνιστές που εκτελέστηκαν περιλαμβάνονται και πολλά στελέχη του συνδικαλιστικού κινήματος.