ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΑΛΛΙΑΣ
Πανεθνική κινητοποίηση στο Παρίσι το Σάββατο

Στο πλευρό των εργαζομένων και των συνδικάτων της χώρας το ΠΑΜΕ

Πέμπτη 25 Απρίλη 2019

Copyright 2017 The Associated

Από εργατική κινητοποίηση στη Μασσαλία με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ
ΠΑΡΙΣΙ.--

Σε πανεθνική κινητοποίηση προχωρούν μια σειρά από συνδικαλιστικές οργανώσεις της Γαλλίας το Σάββατο 27 Απρίλη, δίνοντας ραντεβού στο Παρίσι για να διαδηλώσουν ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης Μακρόν και να διεκδικήσουν δικαιώματα αντίστοιχα των σύγχρονων αναγκών.

Υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου αλλά και διεκδικώντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην υλοποίηση της αντεργατικής στρατηγικής της ΕΕ, η κυβέρνηση Μακρόν προχωρά ακάθεκτη σε μια σειρά από αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις: Μετά από το σμπαράλιασμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την παράδοση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στο σχεδιασμό των μονοπωλιακών ομίλων και τη νέα επίθεση στο σύστημα προστασίας των ανέργων, τώρα βάζει μπροστά την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της Υγείας - Πρόνοιας. Μέσα σ' αυτές τις συνθήκες μεγαλώνει η ανάγκη για οργάνωση και πάλη κόντρα στην πολιτική που τσακίζει όλα τα εργατικά δικαιώματα στο όνομα της «ανάπτυξης».

Στην κινητοποίηση καλεί μεταξύ άλλων και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία (FNIC), που συσπειρώνεται στις γραμμές της αγωνιστικής - ταξικής Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας. «Χτίζουμε αγώνες για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια», τονίζει στην ανακοίνωσή της για το Σάββατο και καλεί σε πάλη, σε οικοδόμηση και διεύρυνση των αγώνων «ώστε το εργατικό εισόδημα να αντιστοιχείται με την ευημερία της κοινωνίας».

Στην κινητοποίηση στο Παρίσι καλεί ακόμα η Ομοσπονδία των Εργαζομένων σε Εμπόριο και Υπηρεσίες, η οποία στην ανακοίνωσή της τονίζει πως απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης «πρέπει οι εργαζόμενοι να δράσουμε μαζί, για να δυναμώσει η ενότητα και να υπάρξει συντονισμός των κινητοποιήσεων που συνεχίζονται».

Μήνυμα του ΠΑΜΕ

Μήνυμα αλληλεγγύης στους αγώνες των εργαζομένων της Γαλλίας εξέδωσε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο:

«Το ΠΑΜΕ, που εκπροσωπεί το ταξικό εργατικό κίνημα στην Ελλάδα, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους και τα αγωνιστικά συνδικάτα της Γαλλίας για την πανεθνική κινητοποίηση που ετοιμάζουν στο Παρίσι στις 27 Απρίλη. Οι πολύμορφες κινητοποιήσεις όλο αυτό το διάστημα, στις οποίες πρωτοστατούν τα αγωνιστικά συνδικάτα, ενάντια στην πολιτική της γαλλικής κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου, επιβεβαιώνουν ότι σε όλη την Ευρώπη εφαρμόζεται η ίδια πολιτική ενάντια στους εργάτες. Μια πολιτική που περιλαμβάνει χτύπημα των μισθών και της Κοινωνικής Ασφάλισης, υψηλή φορολογία για τα λαϊκά στρώματα, ιδιωτικοποιήσεις, προνόμια για το κεφάλαιο και ένταση της κρατικής καταστολής απέναντι σε όποιον σηκώνει κεφάλι.

Τώρα είναι η ώρα που οι εργαζόμενοι σε Ελλάδα και Γαλλία πρέπει να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, στην ΕΕ, στις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν. Δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από "κοινωνικούς διαλόγους" που δήθεν θα βελτιώσουν αυτό το εκμεταλλευτικό σύστημα. Μόνο με την οργανωμένη πάλη τους ενάντια σε όλα αυτά μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και να παλέψουν για τις δικές τους ανάγκες».