Αύριο η συγκέντρωση νεολαίας στο Θησείο με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα
Τετάρτη 8 Μάη 2019

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει στη συγκέντρωση που διοργανώνει η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ, την Πέμπτη 9 Μάη, στις 8.30 μ.μ., στον πεζόδρομο του Θησείου (πλησίον του σταθμού ΗΣΑΠ «Θησείο»).

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι: Σεμίνα Διγενή, υποψήφια ευρωβουλευτής, Λορέντζο Λανγκ, Γραμματέας της ΚΕ του Μετώπου Κομμουνιστικής Νεολαίας - Ιταλία και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος - Ιταλία, καθώς και νέοι υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα, στο οποίο θα συμμετάσχουν οι: Μανόλης Ανδρουλιδάκης (που κάνει και την ενορχήστρωση), Ρίτα Αντωνοπούλου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Δώρος Δημοσθένους, Στάθης Δρογώσης, Παντελής Θαλασσινός, Βιολέττα Ικαρη, Πολυξένη Καράκογλου, Βαγγέλης Κορακάκης, Μαριώ, Σωτήρης Μπαλλάς, Πέννυ Μπαλτατζή, Μιρέλα Πάχου, Πυξ Λαξ, Γιώργος Σαρρής, Γιώργης Χριστοδούλου.

Η ΚΝΕ απευθύνει στη νέα γενιά κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην εκδήλωση, τιμώντας την 9η Μάη με το πραγματικό της νόημα, αυτό της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών και όχι τα κάλπικα μηνύματα της ΕΕ, που θέλουν να διαστρεβλώσουν το νόημα της μέρας, μετατρέποντάς την σε μέρα ύμνησης της λυκοσυμμαχίας.

Η ΚΝΕ δίνει ένα μεγάλο προεκλογικό ραντεβού με τους νέους που όλο το προηγούμενο διάστημα συναντήθηκαν στους αγώνες, για μόρφωση, δουλειά και ζωή με σύγχρονα δικαιώματα. Με τις ανακοινώσεις τους και την ειδική προεκλογική έκδοση του «Οδηγητή» τα μέλη της ΚΝΕ οργώνουν τις γειτονιές της Αττικής, τις σχολές και τα στέκια νεολαίας και συζητούν με τους νέους και τις νέες που σήμερα προβληματίζονται για όσα συμβαίνουν γύρω τους και αναζητούν απαντήσεις. Απευθύνονται στους νέους που δεν συμβιβάζονται με την κατάσταση και λένε «κάτι πρέπει να γίνει», σε όλους όσοι αντιλαμβάνονται ότι ο χαρακτήρας της ΕΕ δεν είναι αυτός που πλασάρουν τα κόμματα του συστήματος, αλλά η σκληρή πραγματικότητα που ζουν καθημερινά οι λαοί: Η εργασιακή περιπλάνηση, η ανεργία, η μόρφωση - πανάκριβο εμπόρευμα, οι πόλεμοι, η προσφυγιά.

Ολους αυτούς τους νέους που θέλουν να ακούσουν από πρώτο χέρι τι λέει το ΚΚΕ, η ΚΝΕ τους καλεί να συναντηθούν όχι μόνο στη μεγάλη αυριανή νεολαιίστικη συγκέντρωση, αλλά και μπροστά στις κάλπες. Γιατί η ΚΝΕ αναδεικνύει ότι μπροστά σε όλες τις κάλπες που θα στηθούν, η νεολαία έχει μια ευκαιρία, ένα όπλο: Να αξιοποιήσει την πείρα που έχει, να «μαυρίσει» αυτούς που της «μαυρίζουν» τη ζωή. Να κάνει ενιαίο κριτήριο, σε όλες τις κάλπες, τη ζωή της. Βάζοντας μπροστά τις δικές της ανάγκες, να ενισχύσει τη δύναμή της ψηφίζοντας ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, «Λαϊκή Συσπείρωση» στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.