ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Αγωνιστική «υποδοχή» στον υπουργό Υγείας με κινητοποίηση στο Νοσοκομείο
Τετάρτη 8 Μάη 2019

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Καρδίτσας
Με δυναμική αγωνιστική κινητοποίηση στην είσοδο του Νοσοκομείου Καρδίτσας ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση στον τομέα της Υγείας «υποδέχτηκαν» χτες μαζικοί φορείς της Καρδίτσας τον υπουργό Υγείας Ανδ. Ξανθό, ο οποίος επισκέφτηκε προεκλογικά την περιοχή για να προβάλει τα «επιτεύγματα» της κυβέρνησης και του υπουργείου.

Ο Ανδ. Ξανθός επισκέφτηκε την 1η ΤΟΜΥ, που είναι ανύπαρκτη, αφού έχει ελάχιστο προσωπικό, και το Νοσοκομείο των τεράστιων ελλείψεων, όπου για παράδειγμα η Παιδιατρική Κλινική εφημερεύει με μετακινούμενους γιατρούς από άλλους νομούς, ενώ η Μαιευτική Κλινική δεν μπορεί να κάνει τοκετούς, καθώς πέρα από την έλλειψη γιατρών, δεν λειτουργεί η αίθουσα τοκετών γιατί είναι χαλασμένο το σύστημα θέρμανσης!

Την κινητοποίηση οργάνωσαν οι εξής φορείς της Καρδίτσας: Ενωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου, Σύλλογος Εργαζομένων Κέντρων Υγείας, Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων, Συνδικάτο Οικοδόμων, Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, Εμπορικός Σύλλογος, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ΕΛΜΕ, Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ - Πολιτικών Υπαλλήλων - ΟΑΕΕ, Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας και Ομάδες Γυναικών Σέκλιζας και Ταμασίου.

Αντιπροσωπεία των φορέων παρέδωσε στον υπουργό τα αιτήματα - διεκδικήσεις της κινητοποίησης: Αμεση κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Καμία απόλυση επικουρικού ή συμβασιούχου. Καμία μετακίνηση γιατρών και προσωπικού προκειμένου να μπαλώνουν προσωρινά τις μόνιμες τεράστιες τρύπες του δημόσιου συστήματος Υγείας. Να προσληφθούν άμεσα όλοι οι απαραίτητοι μόνιμοι παιδίατροι. Αμεση και πλήρης λειτουργία της Μαιευτικής - Γυναικολογικής Κλινικής και στελέχωσή της με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό. Αμεση λειτουργία της αίθουσας τοκετών. Επαρκής και αυξημένη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό προς όλες τις δημόσιες δομές Υγείας για τον απαραίτητο ιατρικό, υλικοτεχνικό και λοιπό εξοπλισμό. Δωρεάν εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες σε όλους ανεξάρτητα από την ασφαλιστική τους ικανότητα, χωρίς λίστες αναμονής και ουρές. Καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας - Ασφάλισης. Οχι στην ανταποδοτική λειτουργία του ασφαλιστικού συστήματος.