Κριτήριο ψήφου οι επικίνδυνοι ανταγωνισμοί στα Βαλκάνια

Ο Κώστας Παπαδάκης και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος μίλησαν στην προεκλογική συγκέντρωση της ΤΟ Δήμου Θεσσαλονίκης

Τετάρτη 8 Μάη 2019

MotionTeam

Με μαζική συμμετοχή νεολαίας και εργαζομένων πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΤΟ Δήμου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, το βράδυ της Δευτέρας, στην πλατεία Ναυαρίνου (συμβολή με Δ. Γούναρη).

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος, και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Εδωσαν επίσης το «παρών» η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής, ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», καθώς και άλλοι υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ στους δήμους της Θεσσαλονίκης και της ΠΚΜ.

Στην ομιλία του ο Κώστας Παπαδάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα αποτελέσματα των αντιλαϊκών πολιτικών, που σχεδιάζονται στην Ευρωβουλή και υλοποιούνται από τις αστικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα και στα υπόλοιπα κράτη - μέλη της ΕΕ. Στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στα Βαλκάνια και στη λεκάνη της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, σημειώνοντας ότι οι επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου. Οπως είπε, «παρουσιάζουν για δεκαετίες τους εχθρούς του λαού ως φίλους του: Το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, με τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και τα επιτελεία τους, που επεκτείνονται ανά την Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή. Οι ιμπεριαλιστές προωθούν νέες αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια. Με την εδραίωσή τους στην περιοχή, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σημαιοφόρο τους, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ προωθούν επικίνδυνες συμφωνίες που περιλαμβάνουν αλυτρωτισμούς περί Μακεδόνα πολίτη, έθνους και γλώσσας, όπως αυτούς με την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών».

MotionTeam

Ο Σ. Ζαριανόπουλος
Πρόσθεσε ότι το «ναι» ή το «όχι» σε αυτήν τη συμφωνία από μόνο του δεν αποτελεί ασφαλές κριτήριο για τη στάση κάθε δύναμης, αν δεν λες κουβέντα - όπως κάνουν όλα τα αστικά κόμματα - για το ποιοι την υπαγόρευσαν, κι αυτοί δεν είναι άλλοι από το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ. «Βρίσκονται όλοι τους στην ίδια όχθη, την ευρωΝΑΤΟική, όπως άλλωστε και η εγκληματική ναζιστική ΧΑ, ευρωβουλευτής της οποίας χαιρέτισε στο Ευρωκοινοβούλιο την προοπτική ένταξης της Σερβίας στην ΕΕ», ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Ενας κόσμος αριστερός, ριζοσπάστης, που γνωρίζει τον βρώμικο ρόλο των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια, που δεν ξεχνά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, που φέτος συμπλήρωσε μια 20ετία και την έζησε για τα καλά αυτή εδώ η πόλη, κατανοεί ότι η συμφωνία των Πρεσπών έχει "ουρά", ότι δεν αποσπάται από τους επικίνδυνους ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή, από τη σκόπιμη "μυωπία" της ονοματολογίας, που σπέρνει τον εθνικισμό και το μίσος ανάμεσα στους λαούς. Οταν συνάπτεται συμφωνία που προωθεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, οι εθνικισμοί όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται αλλά αντίθετα κλιμακώνονται.

Μπορεί να δει κανείς τι γίνεται τώρα στα Βαλκάνια, με σχέδια αλλαγής συνόρων μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου, ενώ μεθοδεύονται τα σχέδια για τη λεγόμενη Μεγάλη Αλβανία. Να γιατί η ολοκληρωμένη και υπεύθυνη τοποθέτηση του ΚΚΕ ενάντια σε αυτά τα ιμπεριαλιστικά σχέδια είναι η πραγματική απάντηση στο "διαίρει και βασίλευε"».

Οι υποψήφιοι των ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ θέλουν μια Θεσσαλονίκη ακόμα πιο εχθρική στο λαό

MotionTeam

Ο Κ. Παπαδάκης
Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος τόνισε την ανάγκη ο λαός να πάει στις κάλπες με ενιαίο κριτήριο, αξιοποιώντας την πείρα του, και να ρίξει παντού, σε κάθε κάλπη, το κόκκινο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για δήμαρχο διεκδικητή, δίπλα στις ανάγκες του λαού και των εργαζομένων.

Σχολιάζοντας τη σύγκλιση των θέσεων των υπόλοιπων παρατάξεων για τα ζητήματα του δήμου Θεσσαλονίκης, ανέφερε: «Τι θέλουν όλοι οι άλλοι υποψήφιοι, των ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και οι "ανεξάρτητοί" τους; Να τους πει συγχαρητήρια ο λαός με την ψήφο του για τα μνημόνιά τους, να τους δώσει "ελευθέρας" να συνεχίσουν όποιος κι αν είναι κυβέρνηση.

Με ανεργία, ελαστική εργασία που σπάει κόκαλα και, όπως λέει η χτεσινή δική τους στατιστική, έριξε το γενικό επίπεδο μισθών κάτω και από το 2016, παρά τη δήθεν αύξηση του κατώτατου μισθού. Με τη φορολεηλασία, για να έχουν φοροαπαλλαγές οι τράπεζες, οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι. Με τις 120 δόσεις, που δεν ελαφρύνουν τους φόρους αλλά μακραίνουν χρονικά το κυνηγητό, τους χιλιάδες πλειστηριασμούς, που θα συνεχιστούν απρόσκοπτα με τη συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Θέλουν να κάνουν και τη Θεσσαλονίκη μια πόλη ακόμα πιο εχθρική στους κατοίκους της, πιο φιλική για τις επιχειρήσεις και το κεφάλαιο. Τη θέλουν "Λας Βέγκας" για επιχειρήσεις και τουρισμό, με τους εργαζόμενους σε ξενοδοχεία, επισιτισμό και παντού σε συνθήκες γαλέρας και τις γειτονιές γκέτο φτωχών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η Θεσσαλονίκη δεν είναι για τα μούτρα των ΑμερικανοΝΑΤΟικών δολοφόνων (2019-03-07 00:00:00.0)
Επικίνδυνη για τους λαούς η ιμπεριαλιστική πρακτική του «διαίρει και βασίλευε» στα Βαλκάνια (2019-02-14 00:00:00.0)
ΟΧΙ στη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών (2019-02-14 00:00:00.0)
Ισχυρό ΚΚΕ, για να μας φοβηθεί το κεφάλαιο ως εργάτες (2014-05-22 00:00:00.0)
Προεκλογικές δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2014-05-19 00:00:00.0)
Ισχυρό ΚΚΕ: Λαός ετοιμοπόλεμος για σύγκρουση με την ΕΕ και τα μονοπώλια (2014-04-27 00:00:00.0)