ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΣΙΟΥΠΡΑ
Η νεολαία θα κάνει τη διαφορά, λέγοντας το πιο δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ!

Ο χαιρετισμός της υποψήφιας ευρωβουλευτή του ΚΚΕ

Πέμπτη 9 Μάη 2019

Η νεολαία πλέον ξέρει και θα κάνει τη διαφορά σε αυτές τις εκλογές!

Και στην Πάτρα, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, όλο το προηγούμενο διάστημα εκατοντάδες μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, νέοι εργαζόμενοι και άνεργοι δεν έσκυψαν το κεφάλι, δεν συμβιβάστηκαν με τα λίγα, δεν μπλέχτηκαν στη λογική του μικρότερου κακού! Αλλά με δυναμισμό, με μαζικότητα βγήκαν στο δρόμο, φώναξαν, διεκδίκησαν όλα τα δικαιώματά τους!

Διεκδίκησαν ένα σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει, διεκδίκησαν ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση για όλους τους φοιτητές, δουλειά με δικαιώματα για όλους, πάνω στο αντικείμενο που έχει σπουδάσει ο καθένας! Διεκδίκησαν ελεύθερο χρόνο και ποιοτική αξιοποίησή του με δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Σε αυτούς τους αγώνες το ΚΚΕ και η ΚΝΕ βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης! Συνέβαλαν καθοριστικά ώστε η νεολαία να μην πιαστεί στον ύπνο, να προετοιμάσει έγκαιρα την πάλη της!

Αυτός ο αγώνας που έχει προηγηθεί, ήρθε η ώρα να δυναμώσει και να εκφραστεί και με ψήφο στο ΚΚΕ στις 26 Μάη!

Αντιδραστικές οι «αξίες» της ΕΕ

Μας λένε: «Η ΕΕ να αλλάξει, να επιστρέψει στις ιδρυτικές της αξίες και αυτό θα δώσει ανάσα στους νέους και στο μέλλον τους».

Μα οι ιδρυτικές της αξίες είναι που είναι αντιδραστικές. Οι ιδρυτικές της αξίες είναι που έχουν οδηγήσει σε όλα αυτά που η νεολαία δεν θέλει στη ζωή της και για τα οποία κινητοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα.


Τους πιάνει ο πόνος για την ανεργία... Μα η Συνθήκη του Μάαστριχτ, που όλα τα κόμματα πλην ΚΚΕ την έχουν ψηφίσει, δίνει πράσινο φως στα εργοστάσια να φεύγουν από τη χώρα και να πηγαίνουν σε άλλη με φτηνότερο εργατικό δυναμικό! Και οι λαϊκές οικογένειες στην Πάτρα έχουν πείρα από τις επιπτώσεις τέτοιων εξελίξεων. Αλλά και οι νεότεροι, μιας και δεν υπάρχει οικογένεια, δεν υπάρχει σπίτι στην Πάτρα που να μην έχει έναν άνεργο.

Τους πιάνει ο πόνος για την ημιαπασχόληση των νέων... Μα η στρατηγική της ΕΕ για τη νεολαία, την οποία όλα τα κόμματα επικαλούνται, ανοίγει τον δρόμο για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τη μείωση των μισθών, την κατάργηση του κατώτατου μισθού. Οσα δήθεν δωράκια και να μοιράσει η κυβέρνηση, αυτά αποτελούν μία τρύπα στον ωκεανό! (...)

Τους πιάνει ο πόνος για το σχολείο... Μα το σχολείο στα ευρωπαϊκά πρότυπα, που όλοι εκθειάζουν και προσπαθούν να εφαρμόσουν, είναι το σχολείο - εξεταστικό κέντρο, της ημιμάθειας, που κοιτάει τους μαθητές και τις οικογένειές τους στην τσέπη. Είναι το σχολείο που σήμερα βιώνουν οι μαθητές, που η καθημερινότητά τους είναι σχολείο - φροντιστήριο - σπίτι και ξανά το ίδιο.

Τους πιάνει ο πόνος για τα πανεπιστήμια και ΤΕΙ... Μα το ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο είναι το πανεπιστήμιο με δίδακτρα στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά, με πτυχία πολλών ταχυτήτων, με γνώση που να προσαρμόζεται στις ανάγκες της αγοράς. Με αυτό το κριτήριο να ανοιγοκλείνουν τα τμήματα, να γίνονται συγχωνεύσεις και να δημιουργούνται νέα, και όχι με βάση την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, η οποία να διαμορφώνει νέα επιστημονικά αντικείμενα. Αυτό εξηγεί και γιατί στο Πανεπιστήμιο και στο ΤΕΙ στην Πάτρα έχουν μεσολαβήσει πολλές τροποποιήσεις, εις βάρος των φοιτητών και σπουδαστών, μέχρι να φτάσουμε στον πρόσφατο νόμο.

Τους πιάνει ο πόνος για τον φασισμό, τον πόλεμο, την προσφυγιά... Μα η πολιτική της ΕΕ, που την εφαρμόζουν όλοι από κοινού, τα συμφέροντα του κεφαλαίου, είναι που οδηγούν σε αυτά τα φαινόμενα. Είναι η επίσημη ιδεολογία της ΕΕ η εξίσωση κομμουνισμού και φασισμού, που δίνει άλλοθι στη δράση των φασιστών! Είναι η ΕΕ που τιμά τα γατάκια των αφεντικών, τους φασίστες και τους προγόνους τους τους ναζί, την ίδια στιγμή που γκρεμίζει αγάλματα κομμουνιστών, απαγορεύει Κομμουνιστικά Κόμματα και σύμβολα. Αποτελεί πολιτική της ΕΕ η επιπλέον στρατιωτικοποίησή της και η συμμετοχή της σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Με την ψήφο στο ΚΚΕ, η νεολαία θα έχει αποκούμπι για την επόμενη μέρα

Η νεολαία, όλο το προηγούμενο διάστημα λοιπόν, με τη δράση της, την αμφισβήτησή της, τη διεκδίκηση, έχει πει ένα τεράστιο ΟΧΙ στην ΕΕ, την πολιτική που εφαρμόζεται από τα αστικά κόμματα και την κυβέρνηση.

Αυτό το ΟΧΙ πρέπει να το εκφράσει και στις κάλπες... Λέγοντας το πιο δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ!

Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι να τους δώσουμε λευκή επιταγή για να τσακίζουν τη ζωή μας! Γιατί αυτό θα γίνει με την αποχή!

Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι... και το προεκλογικό τρικ που έστησαν με την ψήφο στους 17άρηδες θα τους γυρίσει μπούμερανγκ! Γιατί όλοι αυτοί οι νέοι που ψηφίζουν πρώτη φορά, θα τους γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια, στην ΕΕ, στους φασίστες της ΧΑ, ψηφίζοντας ΚΚΕ!

Γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που θα βάλει εμπόδιο ο Αραξος να μετατραπεί σε βάση πυρηνικών για το ΝΑΤΟ, βάζοντας στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστών τη ζωή και το μέλλον της νεολαίας στην περιοχή!

Γιατί το ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει τη γνήσια λαϊκή αντίθεση στην ΕΕ. Γιατί παλεύει για την αποδέσμευση από την ΕΕ με τον ίδιο τον λαό στην εξουσία.

Γιατί το ΚΚΕ έχει πρόταση για το σήμερα και για το αύριο... τη μόνη προοδευτική και άμεσα ρεαλιστική! Παλεύει για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού! Δηλαδή την κοινωνία, όπου η μεγάλη ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας θα αξιοποιείται προκειμένου ο λαός και η νεολαία να απολαμβάνουν μία καλύτερη ζωή, με σύγχρονα δικαιώματα.

Αλλωστε, η νεολαία στην Πάτρα έχει πείρα από τη δράση των κομμουνιστών, ειδικά στους χώρους που έχουν επιπλέον δύναμη! Αυτό ισχύει στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, στα σχολεία, στους χώρους της Κατάρτισης, στον δήμο, όπου την πλειοψηφία την έχει η παράταξη του ΚΚΕ!

Με την ψήφο στο ΚΚΕ, η νεολαία είναι σίγουρη ότι η ψήφος της δεν θα πάει χαμένη, ότι θα έχει ένα αποκούμπι για την επόμενη μέρα. Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ αποτελεί ένα βήμα για την ισχυροποίηση των αγώνων της!

Σε αυτές τις εκλογές θα κάνουμε τη διαφορά, ψηφίζοντας ΚΚΕ παντού! Και στις ευρωεκλογές και στις περιφερειακές, τοπικές!

Καλή δύναμη!