Οι... φοροεπιβαρύνσεις
Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2001

Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΜ, ΒΕΒΑΙΑ, τις μεγάλες ΑΕ και τις πολυεθνικές θα αφορούσαν οι περίφημες «φοροελαφρύνσεις» του Χριστοδουλάκη. Τι περιμένατε δηλαδή; Αλλωστε το είπε και πρωθυπουργός: Γνώμονας ήταν η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

'Η μήπως θα πρέπει να θεωρούμε ως σημαντική ενίσχυση του εισοδήματος του μισθωτού την αύξηση του αφορολόγητου κατά 20% και διάφορες άλλες τέτοιες μικροαλλαγές. Μιλάμε για ενισχύσεις της τάξης των 1.000 με 3.000 δραχμών το μήνα στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Αλλα ακόμα κι αυτά μας τα έχουν πάρει προ πολλού κι από χίλιες πλευρές. Από την έμμεση φορολογία, από τις αυξήσεις στην αγορά, από τα τραπεζικά δάνεια, από τις ιδιωτικοποιήσεις των πάντων και από όπου αλλού μπορείτε να φανταστείτε!

Οσο για το επίδομα στους δυο συζύγους στο δημόσιο, μόνο ως εφεύρεση του Χριστοδουλάκη δεν το παρουσίασαν. Με τα χίλια ζόρια, με δικαστήρια και φυσικά με μεγάλη καθυστέρηση θα το δώσουν το β' εξάμηνο του 2002. Εκτός κι αλλάξουν γνώμη, πάλι...

ΩΣΤΕ παρέχουμε και νέες ενισχύσεις τώρα στις επιχειρήσεις των Αμερικανών στο Αφγανιστάν, ενώ θα στείλουμε και 300 στρατιώτες στο Κόσσοβο, αφού πρέπει να μείνουμε στο πόδι τους στην περιοχή, μια και αυτοί έχουν αλλού δουλιές τώρα.

Αραγε νιώθει περήφανη η κυβέρνηση για την εμπιστοσύνη που της δείχνουν οι μεγάλοι της «σύμμαχοι»; Προφανώς ναι και αύριο θα μας το παρουσιάσουν και ως επιτυχία της εξωτερικής τους πολιτικής.


Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ θα «τα βρούνε» στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ για το θέμα του νομοσχεδίου του αιγιαλού. Ηδη διάφοροι «διαφωνούντες» άρχισαν από χτες να τα «μαζεύουν», μόλις το υπουργείο Οικονομίας έκανε κάποιες φραστικές αλλαγές. Καλή θέληση να υπάρχει κι όλα γίνονται.

Κι από θέληση, για ξεπούλημα των ακτών σε ιδιώτες, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, άλλο τίποτε...