ΝΙΚΟΣ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΣ
Οι νέοι να κάνουν κριτήριο την πραγματικότητα που ζουν
Παρασκευή 10 Μάη 2019

«Εχουμε μπροστά μας 17 μέρες για να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας ώστε η δυναμική που συναντάμε στην καθημερινή μας παρέμβαση να εκφραστεί σε όλες τις κάλπες με χιλιάδες περισσότερες νεανικές ψήφους στο ΚΚΕ και τη "Λαϊκή Συσπείρωση". Γιατί μόνο έτσι μπορεί να είναι πιο δυνατή την επομένη της 26ης Μάη η φωνή της πραγματικής ελπίδας και προοπτικής».

Μ' αυτά τα λόγια άνοιξε τη χτεσινή εκδήλωση της Οργάνωσης Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ στη Θησείο ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, που αναφέρθηκε αναλυτικά στη σημασία της 9ης Μάη και της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, αλλά και στην επιχείρηση της ΕΕ να σβήσει το νόημα αυτής της μέρας.

Πρόσθεσε ότι η «βιτρίνα» της ΕΕ έχει ήδη ραγίσει και ότι η ΚΝΕ απευθύνεται ιδιαίτερα στους νέους και τις νέες που είναι σε αυτό το 70% των Ελλήνων που δεν έχει εμπιστοσύνη στην ΕΕ και τους λέει ότι κάνουν πολύ καλά. Και σε αυτό το πνεύμα τόνισε:

«Το κάλεσμά μας είναι: Κανείς να μη διστάσει να κάνει το βήμα. Με ισχυρό ΚΚΕ παντού, θα είμαστε μαζί πιο δυνατοί απέναντι σε όσους μαυρίζουν τη ζωή και το μέλλον της νεολαίας.

Οι νέοι και οι νέες που ψηφίζουν πρώτη φορά έχουν ένα όπλο με το οποίο πρέπει να στοχεύσουν καλά. Να κάνουν κριτήριο την ίδια την πραγματικότητα που ζουν, τα όνειρά τους, ότι στην τελική έχουν μια ζωή μπροστά τους, και πρέπει να την κερδίσουν. Μακριά από τη μιζέρια του "μικρότερου κακού" και του καβγά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ.


Αυτό που χρειαζόμαστε μετά τις εκλογές είναι να βρεθεί από καλύτερες θέσεις η νέα γενιά στην πάλη για τη ζωή που έχει ανάγκη, με σύγχρονα δικαιώματα στη μόρφωση, στη δουλειά, συνολικά στη ζωή.

Και για αυτό, για δυνατή εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, απαιτείται δυνατό ΚΚΕ.

Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ μένει στο ΚΚΕ και στην ανάγκη να φουντώσουν οι αγώνες. Είναι η μόνη ψήφος που την επόμενη μέρα δεν θα βγει στο παζάρι για καρέκλες.

Για να γίνει εφαλτήριο αντεπίθεσης για το πραγματικά προοδευτικό, για την πάλη για μία κοινωνία χωρίς φτώχεια, πολέμους, ανασφάλεια, κόντρα στη συντήρηση που είναι οι υποκλίσεις στην ΕΕ, στον ιμπεριαλισμό, στο σύστημα».