Οι εργατογειτονιές της Ελευσίνας να στείλουν το δικό τους μήνυμα αντεπίθεσης
Τρίτη 14 Μάη 2019

Μιλώντας στη συγκέντρωση της ΚΟ Ελευσίνας του ΚΚΕ, ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος, τόνισε πως κριτήριο ψήφου για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα στην περιοχή του Θριασίου είναι η τεράστια πείρα που έχουν αποκομίσει από τη ζωή που βιώνουν στη μεγαλύτερη βιομηχανική περιοχή της χώρας, την περίοδο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και κρίσης. Μια περιοχή που επιλέχτηκε από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του για την εγκατάσταση των μεγαλύτερων και πολυπληθέστερων βιομηχανικών εγκαταστάσεων, που αντιπροσωπεύουν το 45% της βαριάς βιομηχανίας της χώρας μας, καθώς και εκατοντάδων μικρότερων βιομηχανικών και βιοτεχνικών μονάδων. Κι ενώ το κεφάλαιο για την κερδοφορία του έλαβε πλουσιοπάροχες διευκολύνσεις από όλες τις κυβερνήσεις, οι εργάτες που εργάστηκαν στις βιομηχανίες πλήρωσαν βαρύ τίμημα στο βωμό της κερδοφορίας.

«Το ΚΚΕ είναι η μοναδική δύναμη που αντιστάθηκε παντού. Στήριξε τις δίκαιες διεκδικήσεις της εργατικής τάξης μέσα στη Βουλή, στην Ευρωβουλή, στα Περιφερειακά και στα Τοπικά Συμβούλια (...) Το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές, βρέθηκαν μπροστά σε όλους τους αγώνες της εργατικής τάξης, του λαού, σε έναν δρόμο προοπτικής, κόντρα στις δυνάμεις και τις πολιτικές που υπηρετούν το άδικο εκμεταλλευτικό σύστημα», σημείωσε, καλώντας τους παρευρισκόμενους να δώσουν τη μάχη τις μέρες που απομένουν, ώστε ο λαός να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα και να στηρίξει τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

Ο Δ. Κουμπούρης
Ο Κ. Κώνστας, υποψήφιος δήμαρχος Ελευσίνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», αναφέρθηκε εκτενώς στην κατάσταση του δήμου, στη στάση των άλλων δυνάμεων που διεκδικούν τη διοίκησή του, και σημείωσε πως «η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού δεν είναι απλά ένα σύνθημα. Eίναι κάλεσμα που εκφράζει την ανάγκη ο λαός να συμπορευθεί με το ΚΚΕ, γιατί το πραγματικά διαφορετικό για το λαό μπορεί να έρθει μόνο μέσα από το δυνάμωμα της δικής του φωνής, της δικής του πάλης, μέσα από το δυνάμωμα των συνδυασμών που στηρίζει το ΚΚΕ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, στις ευρωεκλογές». Προέτρεψε τους εργαζόμενους να κρίνουν με βάση τις ανάγκες τους και να σκεφτούν αν θέλουν δημοτικές αρχές που είναι σύμφωνες με την πολιτική της κάθε κυβέρνησης, σημειώνοντας: «Εμείς το λέμε καθαρά, είμαστε απέναντι από όλους αυτούς! Είμαστε και θα είμαστε μπροστά στον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος και θα τον υπηρετήσουμε».

Τέλος, ο Μ. Βαρδαβάκης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Αττικής, αφού αναφέρθηκε εκτενώς στην κατάσταση της ευρύτερης περιοχής και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοί της, στην απουσία έργων υποδομής ζωτικής σημασίας για την προστασία του λαού από φυσικά φαινόμενα, στις ελλείψεις σε σχολεία, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, χώρους πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού, στις μεγάλες ελλείψεις στις δημόσιες μονάδες Υγείας, στη μεγάλη περιβαλλοντική μόλυνση, στα καθημερινά εργατικά «ατυχήματα» και τις επαγγελματικές ασθένειες που «θερίζουν», στην ανυπαρξία ουσιαστικού σχεδιασμού για την πρόληψη βιομηχανικών ατυχημάτων μεγάλης κλίμακας, υπέδειξε τους υπεύθυνους για την κατάσταση αυτή. «Κυβερνήσεις, περιφερειακή και δημοτικές αρχές που υλοποίησαν και υλοποιούν τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Για μέτρα που είναι κυριολεκτικά θανατηφόρα για τους εργαζόμενους, αναγκαία όμως για να διασφαλιστεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων της Ελλάδας και της ΕΕ στον διεθνή ανταγωνισμό», σημείωσε, καλώντας τους εργαζόμενους «να πάνε μαζικά στις κάλπες και να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές» και να βοηθήσουν «ώστε οι εργατογειτονιές της Ελευσίνας και της Μαγούλας να στείλουν το δικό τους μήνυμα αντεπίθεσης, με εκατοντάδες κόκκινα ψηφοδέλτια».



Ο Μ. Βαρδαβάκης


Ο Κ. Κώνστας