ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΡΥΣΑΛΗΣ
Ενισχύουμε τα ψηφοδέλτια που θα δώσουν δυναμική στη μάχη για μια καλύτερη ζωή
Τρίτη 21 Μάη 2019

Στην κοροϊδία των παρατάξεων που διεκδικούν τον δήμο Ηρακλείου στάθηκε ιδιαίτερα ο Δ. Βρύσαλης, σημειώνοντας πως «όλοι δηλώνουν ανεξάρτητοι, ικανοί, με οράματα και έξυπνες ιδέες», αν και κανείς τους «δεν βγήκε από παρθενογένεση. Ολοι έχουν πολιτική ταυτότητα... Κάποιοι έχουν συμπαραταχθεί με προηγούμενες δημοτικές ή περιφερειακές αρχές. Οι περισσότεροι που διεκδικούν την ψήφο των δημοτών, είναι δοκιμασμένοι σε πολλές θέσεις "εξουσίας" (...) Ολοι αυτοί ήταν μέλη, υποστηρικτές ή και στελέχη των προηγούμενων παρατάξεων που οδήγησαν τα πράγματα έως εδώ. Είχαν ιδιαίτερη συμβολή στο να περάσουν μια σειρά αντιλαϊκά μέτρα».

Στον αντίποδα αυτών, «η "Λαϊκή Συσπείρωση" διάλεξε μετερίζι, δεν είναι γενικά και αόριστα με το Ηράκλειο, είναι με τους εργάτες του χεριού και του πνεύματος, με τους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, με τους νέους και τις νέες. Εμείς όταν μιλούμε για Ηράκλειο, εννοούμε το Ηράκλειο των ηρωικών και αγωνιστικών παραδόσεων, των φτωχογειτονιών, των εργαζομένων και των ανέργων, των επαγγελματιών που καταστρέφονται, των αγροτών που ξεκληρίζονται, των νέων ζευγαριών. Για μας όμορφη πόλη είναι μια πόλη χωρίς ανέργους, χωρίς φτώχεια, χωρίς ανασφάλιστους, με τη νεολαία μας να οικοδομεί τη ζωή της όπως το θέλει και το δικαιούται, χωρίς εξαρτήσεις από ναρκωτικά».

Θέτοντας το πραγματικό δίλημμα της κάλπης, τόνισε: «Απ' αυτήν την ψήφο κρίνεται η επόμενη μέρα. Τι θα έχουμε; Λαό στριμωγμένο και εγκλωβισμένο ή πιο αποφασισμένο να κάνει το αποφασιστικό βήμα της χειραφέτησης, να περάσει στην αντεπίθεση, να οργανώσει την πάλη του, αποκρούοντας την αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και αυτούς που τροφοδοτούν το λαό με αυταπάτες, με κάλπικες υποσχέσεις, υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα; Διοίκηση - δήμο που θα δουλεύει μαζί με το λαό της πόλης, τον κινητοποιεί, διεκδικεί μαζί του, παλεύει από θέσεις διοίκησης ή αντιπολίτευσης τους ισχυρούς; `Η δήμο που θα υπηρετεί την κυβέρνηση, την ΕΕ, τα επιχειρηματικά συμφέροντα;».

Κάλεσε τα λαϊκά στρώματα στο δίλημμα αυτό να απαντήσουν με ισχυροποίηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην κάλπη για δήμους και Περιφέρεια και με ενίσχυση του ΚΚΕ στην κάλπη των ευρωεκλογών και να μην ψάχνουν να βρουν τις διαφορές στη μιζέρια των διαχειριστών της ίδιας αντιλαϊκής - αντεργατικής πολιτικής.

«Η ενίσχυση του ψηφοδελτίου της "Λαϊκής Συσπείρωσης" θα δώσει αέρα και δυναμική στη μάχη για μια καλύτερη ζωή», τόνισε καταλήγοντας.