Σάββατο 17 Νοέμβρη 2001

Φουντώνει το ποτάμι της οργής των αγροτών. Μετά την Καρδίτσα, χτες «κατέλαβαν» τα Φάρσαλα, ενώ κινητοποιήσεις έγιναν και στην Πέλλα. Από τη Δευτέρα οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με νέα ορμή στα Τρίκαλα και τη Θεσσαλονίκη.

Το μήνυμα είναι σαφές: Η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης που έχει οδηγήσει τους μικρούς και μεσαίους αγρότες σε πλήρη απόγνωση, δε θα περάσει. Φέτος, πρώτη χρονιά της εφαρμογής του νέου κανονισμού για το βαμβάκι, ακόμα περισσότεροι αγρότες συνειδητοποιούν τι ακριβώς γίνεται και ήδη τα εκκοκκιστήρια έχουν πάρει εντολή να μην παραλαμβάνουν ποσότητες παραγωγής πάνω από τα επίπεδα της ποσόστωσης.

Κάλεσμα προς το σύνολο του αγροτικού κόσμου να συμμετάσχει στην πάλη για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, απευθύνει, με ανακοίνωσή της, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.

Την ίδια ώρα οι κυβερνώντες, στην προσπάθειά τους να διασκεδάσουν τα αποτελέσματα που η κυβέρνηση προκάλεσε με την πολιτική της, δε δίσταζαν χτες να υποστηρίξουν διά του Κ.Σημίτη στη Βουλή ότι ...«η κυβέρνηση έχει πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα».