ΣΕΜΙΝΑ ΔΙΓΕΝΗ
Μόνο ένα δυνατό ΚΚΕ μπορεί να τους δυσκολέψει!
Τρίτη 21 Μάη 2019

Στα τόσα όμοια ψέματα από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, στις μισές ή διαστρεβλωμένες αλήθειες που κατά ριπάς πέφτουν στην προεκλογική αρένα, αναφέρθηκε στο χαιρετισμό της η Σεμίνα Διγενή. Οπως τόνισε, «η απελπισία τους οδηγεί στο πιο χαμηλό επίπεδο αντιπαράθεσης (...) Μη γελιόμαστε από την κακοστημένη παράστασή τους. Η ουσία της κόντρας είναι ποιος από τους δύο θα είναι ο επόμενος εκλεκτός του συστήματος, ποιος θα συνεχίσει καλύτερα στο δρόμο των μνημονίων που παραμένουν σε ισχύ (...) Το θέμα είναι ποιος θα προχωρήσει τα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας».

Στηλίτευσε την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ «να μολύνει αξίες ποτισμένες με το αίμα των κομμουνιστών», με τον Αλ. Τσίπρα τη μια μέρα να καταθέτει στεφάνια στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και την άλλη να ξεπλένει τον ακροδεξιό Τραμπ, τη μία να μιλάει για τον Μπελογιάννη και την άλλη να αγκαλιάζεται με τον Νετανιάχου, που σκοτώνει μικρά παιδιά και έγκυες γυναίκες στην Παλαιστίνη. «Αυτός δεν ξέρει - και μπορεί και να μη θέλει να μάθει - Ιστορία, το καταλάβαμε. Εμείς που ξέρουμε, θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν οι μαύρες σελίδες της; Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την αναμφισβήτητη ικανότητά του να εξαπατά;», διερωτήθηκε.

Αναφερόμενη στην καρικατούρα της δήθεν «προοδευτικής συμμαχίας» με στελέχη που έχουν διακριθεί στο αντιλαϊκό έργο, πρώην υπουργούς των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, άλλους γυρολόγους της πολιτικής, σημείωσε ότι δεν μπορεί να αποτελεί απάντηση στην ακροδεξιά, που διευκολύνεται απ' τη βάρβαρη πολιτική που υλοποιείται. «Μια χαρά εξυπηρετεί ο "μπαμπούλας" της ακροδεξιάς και του φασισμού, για να περαστούν αντιλαϊκά μέτρα και να οδηγήσουν συνολικά σε μια φοβισμένη και όλο και πιο συντηρητική κοινωνία», επεσήμανε.

Καταλήγοντας σημείωσε ότι το ΚΚΕ, όλα τα προηγούμενα χρόνια, συγκρούστηκε με τις ψευδαισθήσεις που καλλιεργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και ανέδειξε μια μεγάλη αλήθεια: «Ποτέ καμία κυβέρνηση - στο έδαφος του καπιταλισμού και της ΕΕ - ό,τι κι αν λέει, όποιους κι αν τιμάει στα λόγια, και απ' όπου κι αν προέρχονται αυτοί που την απαρτίζουν, δεν υπάρχει περίπτωση να διαχειριστεί φιλολαϊκά το σύστημα της εκμετάλλευσης και τους νόμους του».

Προέτρεψε σε ισχυροποίησή του, επισημαίνοντας πως «μόνο αν το ΚΚΕ είναι πολύ πιο δυνατό μέσα στην ελληνική Βουλή και στο Ευρωκοινοβούλιο, μπορεί τότε, όχι μόνο να αποκαλύψει, αλλά και να εμποδίσει αντιλαϊκά μέτρα, να τους το κάνει δύσκολο».

«Είναι η ώρα για τη μεγάλη νίκη του λαού! Κι αφού το δίκιο είναι με το μέρος μας, δεν μπορεί παρά να νικήσουμε», υπογράμμισε κλείνοντας τον χαιρετισμό της.