Τα αγροτικά
Σάββατο 17 Νοέμβρη 2001

Παπαγεωργίου Βασίλης

Α, ΜΑΛΙΣΤΑ! Τους καταλαβαίνει τους αγρότες η κυβέρνηση, όπως και ο πρωθυπουργός προσωπικά και θα κάνει, λέει, ό,τι μπορεί για τις επιδοτήσεις του καπνού «στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης». Μα, «στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης» δεν αποφασίστηκε εδώ και χρόνια ο περιορισμός των επιδοτήσεων;

Πήγαν, δηλαδή, και συνέπραξαν ωραία και καλά με το σχέδιο αφανισμού των αγροτών στη χώρα μας και τώρα μας παρουσιάζονται ως υπερασπιστές και αρωγοί στους αγώνες τους; Μήπως (λέμε, μήπως) μας κοροϊδεύουν απροκάλυπτα;

Χώρια, που για τον καπνό συνέπραξαν και σε ξεχωριστή, ειδική απόφαση αφανισμού, για λόγους ...υγείας. Δε λέμε, κακό πράγμα είναι το κάπνισμα, αλλά τα αμερικανικά καπνά τι είναι, αντικαρκινικά..;

Πάντως, είχε δίκιο χθες ο πρωθυπουργός στη Βουλή, που χαρακτήρισε «αβάσιμα» τα όσα λέγονται για περιορισμό του αγροτικού εισοδήματος. Οντως, δεν πρόκειται για περιορισμό, για εξαφάνιση πρόκειται.

ΤΙ «ΨΗΝΟΥΝ» τώρα ο Αβραμόπουλος με τον Λαλιώτη και τι έχουν στο μυαλό τους, όταν συζητάνε περί αλλαγής εκλογικού νόμου και διασταύρωσης ψηφοδελτίων, μόνον αυτοί το ξέρουν.

Με τη διαφορά, βέβαια, ότι ο ένας είναι γραμματέας του ΠΑΣΟΚ που «ψάχνει» το πολιτικό τοπίο και ο άλλος πρόεδρος του ΚΕΠ που «ψάχνεται» γενικώς και δεν ξέρει προς τα πού να πάει.

ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ανέκδοτο. Οι ΗΠΑ δεν απέκλεισαν εντελώς το ενδεχόμενο να συμπεριλάβουν αφγανικές στρατιωτικές δυνάμεις στην «ειρηνευτική» δύναμη που θα μεταβεί στο Αφγανιστάν για την περίφημη λύση του ΟΗΕ περί ευρείας συναίνεσης κυβέρνησης.

Αν γίνει, δηλαδή, κι αυτό, θα μιλάμε για γεγονός χωρίς ιστορικό προηγούμενο. Μέλος της υποτιθέμενης «ειρηνευτικής» δύναμης να είναι ένας από τους δυο εμπολέμους! Αλλά στην ανάγκη όλα γίνονται. Βλέπετε, εδώ και πολύ καιρό δεν τηρούνται ακόμα και τα προσχήματα του διεθνούς δικαίου.



Γρηγοριάδης Κώστας