ΚΚΕ - ΚΝΕ
Οπως τότε έτσι και τώρα...

Στεφάνια κατέθεσαν χτες στο Πολυτεχνείο αντιπροσωπείες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Σάββατο 17 Νοέμβρη 2001

Μέσα σε κλίμα αγωνιστικού ενθουσιασμού και χειροκροτημάτων επιδοκιμασίας από πολύ κόσμο κατέθεσαν στεφάνια χτες το πρωί στο μνημείο του Πολυτεχνείου, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος και εκ μέρους της ΚΝΕ, ο Γραμματέας του ΚΣ της Οργάνωσης, Νίκος Σοφιανός. Επίσης, φόρο τιμής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου απότισε και ο «Ριζοσπάστης», εκ μέρους του οποίου κατέθεσε στεφάνι ο Γιάννης Ζαγγανάς, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής.

Μετά την κατάθεση στεφάνου ο Σπ. Χαλβατζής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οπως τότε, έτσι σήμερα, τα μηνύματα του Νοέμβρη είναι επίκαιρα. Και τότε και τώρα υπάρχει η Νέα Τάξη Πραγμάτων που θέλει διά πυρός και σιδήρου να ισοπεδώσει τα πάντα. Οπως τότε, έτσι και τώρα υπάρχουν αγωνιστικές συνειδήσεις που παλεύουν ενάντια στον ιμπεριαλισμό, ενάντια στους Αμερικανούς, ενάντια στο ΝΑΤΟ. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η ελληνική νεολαία όπως τότε, έτσι και σήμερα θα σταθεί στο ύψος των καιρών, στο ύψος των απαιτήσεων».

Επίσης, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός, δήλωσε: «Στην πρώτη γραμμή των αγώνων, όπως τότε έτσι και σήμερα, η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, προσπαθεί να κρατήσει ζωντανά τα μηνύματα του Νοέμβρη, στους σημερινούς αγώνες για μόρφωση, για δουλιά, για δημοκρατία, ενάντια στο βρώμικο πόλεμο».