BASKET LEAGUE - ΠΛΕΪ ΟΦ
Ασταμάτητος ΠΑΟ, επαναφορά Προμηθέα
Δευτέρα 3 Ιούνη 2019

Eurokinissi

Στη διεκδίκηση της πρόκρισης στους τελικούς ξαναμπήκε ο Προμηθέας μετά την σπουδαία νίκη του επί της ΑΕΚ στην Πάτρα
Μια ανάσα από την πρόκριση στους τελικούς της Basket League βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, κάνοντας το 2-0 στις νίκες στην ημιτελική σειρά με το Περιστέρι. Στο άλλο ζευγάρι ο Προμηθέας Πάτρας ανέκαμψε και ισοφάρισε 1-1 τη σειρά με την ΑΕΚ, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στη μεταξύ τους μάχη.

Φουλ γκάζια

Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό με τον πρώτο αγώνα στο Περιστέρι και έφτασε εύκολα στη νίκη με σκορ 86-66, έχοντας ως κορυφαίους και πάλι τους Καλάθη (14 πόντοι) και Τόμας (12 π.). Οι «πράσινοι» «ξέφυγαν» από νωρίς (29-19 στο 12'), προς τη λήξη του ημιχρόνου έφτασαν τη διαφορά στο +20 (52-32), ενώ η μέγιστη τιμή της ήταν οι 25 πόντοι λίγο πριν το τέλος (84-59). Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι Περιστεριώτες προσπάθησαν όσο μπορούσαν αλλά δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν με αξιώσεις τη νίκη σε κανένα σημείο της αναμέτρησης.

Ζωντανός ο Προμηθέας

Στην Πάτρα ο Προμηθέας νίκησε 74-65 την ΑΕΚ και μπήκε γερά στο κυνήγι της πρόκρισης στους τελικούς. Οι Πατρινοί πραγματοποίησαν άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση, ενώ αυτή τη φορά διόρθωσαν τα λάθη που τους στοίχισαν στον πρώτο αγώνα, έχοντας ως όπλο την καλή άμυνα. Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο (11-13, 36-34) οι γηπεδούχοι πήραν τα «ηνία» και μέχρι τις αρχές της 4ης περιόδου κατάφεραν να οικοδομήσουν μια σημαντική διαφορά στο σκορ (63-51). Η ΑΕΚ προσπάθησε να επιστρέψει και μείωσε στο -4 δύο λεπτά πριν τη λήξη (65-61), στο σημείο εκείνο όμως η ευστοχία των γηπεδούχων στα σουτ τριών πόντων έγειρε οριστικά υπέρ τους την πλάστιγγα.