CHAMPIONS LEAGUE - ΤΕΛΙΚΟΣ
Η επιστροφή των «Κόκκινων»
Δευτέρα 3 Ιούνη 2019

Associated Press

Μετά από 14 χρόνια η Λίβερπουλ ξαναβρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης
Μετά την περσινή της αποτυχία και 14 χρόνια ...δίψας η Λίβερπουλ επανήλθε στην κορυφή της Ευρώπης κατακτώντας το τρόπαιο του Champions League μετά την επικράτησή της, στον τελικό της Μαδρίτης, της συμπατριώτισσάς της Τότεναμ με 2-0. Αυτή ήταν η έκτη φορά που οι «Κόκκινοι» αναδεικνύονται πρωταθλητές Ευρώπης και η πρώτη φορά μετά το 2005 όταν και κατέκτησαν το τρόπαιο στον τελικό της Κωνσταντινούπολης απέναντι στη Μίλαν. Πλέον η Λίβερπουλ είναι μόνη στην τρίτη θέση της λίστας των ομάδων με τις περισσότερες κατακτήσεις στο θεσμό, πίσω από τις Ρεάλ Μαδρίτης (13) και Μίλαν (7) και μπροστά από τις Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου (5). Επίσης, για τον τεχνικό της, Γιούργκεν Κλοπ, ήταν το πρώτο τρόπαιο μετά από 5 χαμένους τελικούς όπου είχε δώσει το «παρών».

Στην άλλη πλευρά, η Τότεναμ δεν κατάφερε να ολοκληρώσει ιδανικά μια εντυπωσιακή σεζόν στην Ευρώπη με σημαντικές προκρίσεις απέναντι σε Μάντσεστερ Σίτι και Αγιαξ (σε προημιτελικά και ημιτελικά αντίστοιχα) και να κατακτήσει το παρθενικό της τρόπαιο στο Champions League, εξακολουθώντας να παραμένει χωρίς τίτλο εδώ και 11 χρόνια.

Σε ένα μέτριο έως κακό από πλευράς θεάματος παιχνίδι ο Μοχάμεντ Σαλάχ με εύστοχο πέναλτι μόλις στο 2ο λεπτό και ο Ντιβόκ Οριγκί με γκολ τρία λεπτά πριν από το φινάλε υπέγραψαν τη μεγάλη νίκη.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ρόουζ, Σισοκό (74' Ντάιερ), Γουίνκς (66' Λούκας Μόουρα), Ερικσεν, Ντέλε Αλι (82' Γιορέντε), Σον, Κέιν.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Αλισον, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Φαν Ντάικ, Ματίπ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ (62' Μίλνερ), Σαλάχ, Μανέ (90' Γκόμεζ), Φιρμίνο (58' Οριγκί).