ΣΥΡΙΖΑ
Ετοιμος για τις «συναινέσεις» που έχει ανάγκη το κεφάλαιο
Δευτέρα 3 Ιούνη 2019

INTIME NEWS

Τα συγχαρητήριά του στους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ για τον «πολιτικό πολιτισμό» με τον οποίο έδωσαν τη μάχη, αλλά και σε όσους εκλέχτηκαν, έδωσε ο πρωθυπουργός, αρκούμενος να δηλώσει ότι σημασία έχει «να ξέρεις και να χάνεις, το σημαντικότερο είναι να σηκώνεσαι πάλι όρθιος και να παλεύεις», παραπέμποντας στη «μάχη των μαχών», όπως χαρακτήρισε τις εθνικές εκλογές. Ο Αλ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να διαμηνύσει στους εκλεγμένους της ΝΔ την ετοιμότητα των εκλεγμένων με τον ΣΥΡΙΖΑ να «βάλουν πλάτη» στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, όπως αυτή εξειδικεύεται σε δήμους και Περιφέρειες, λέγοντας ότι με το νέο θεσμικό σύστημα απαιτούνται προγραμματικές συγκλίσεις και συνεργασίες. «Οι πολιτικές αντιθέσεις και διαφορές είναι γνωστές (...) όμως πιστεύω θα δοθεί μια δυνατότητα όπου υπάρχει κοινός τόπος να υπάρχουν συλλογικές αποφάσεις», δήλωσε.

Την αποχή υποδείκνυαν ως το βασικό ζήτημα της εκλογικής αναμέτρησης κομματικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως εξαιτίας της «τα όποια πολιτικά συμπεράσματα θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να εξαχθούν» και πως «εξάλλου, τα αποτελέσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι συνάρτηση και των ιδιαιτεροτήτων της κάθε περιοχής, χωρίς να αντιπροσωπεύουν ευθύγραμμα την πολιτική επιρροή κάθε κόμματος».

Για την Περιφέρεια Αττικής και τον δήμο Αθήνας επέλεξαν να εστιάσουν στα αυξημένα ποσοστά Ηλιόπουλου και Δούρου, ενώ κατέληγαν επαναλαμβάνοντας τα κάλπικα διλήμματα ενόψει των εθνικών εκλογών, «όπου το δίλημμα θα είναι καθαρό και ο λαός μας θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός και με ποιο πρόγραμμα θα προχωρήσει η χώρα την επόμενη 4ετία».

Η απερχόμενη περιφερειάρχης Ρένα Δούρου μίλησε για «εργαλειοποίηση εθνικών τραγωδιών» και «παραπληροφόρηση» σε βάρος της, γιατί κατά τ' άλλα όλα ήταν καλώς καμωμένα στην Περιφέρεια, αφού η απερχόμενη περιφερειάρχης μίλησε για σημαντικό έργο που συντελέστηκε και που δεν πρέπει να επιτραπεί στη νέα διοίκηση της Περιφέρειας να το ανακόψει! Δηλώνοντας «παρούσα» πάντως και στην επόμενη μέρα για τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων που υπηρέτησε και ως περιφερειάρχης, είπε ότι η απλή αναλογική «απαιτεί σύνθεση, προγραμματικές συγκλίσεις για αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα».

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο Αθηναίων Ν. Ηλιόπουλος συνεχάρη τον Κ. Μπακογιάννη για το αποτέλεσμα και δήλωσε σίγουρος ότι την επομένη θα μπορέσει να δουλέψει μαζί με όλους τους «συνυποψηφίους για τα προβλήματα της πόλης».