ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Πιο έμπειροι, συνεχίζουμε τη συλλογική προσπάθεια
Δευτέρα 3 Ιούνη 2019

Στην πλατεία Ολγας, όπου βρισκόταν το εκλογικό κέντρο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», από νωρίς, μόλις έκλεισαν οι κάλπες, υπήρχε κλίμα ενθουσιασμού ότι ο δήμος θα συνεχίσει να έχει δήμαρχο αγωνιστή, στο πλευρό του λαού. Τα αποτελέσματα που έφταναν από τα εκλογικά τμήματα, επιβεβαίωναν ολοένα και περισσότερο τη συντριπτική υπεροχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και την επανεκλογή του δημάρχου Κώστα Πελετίδη.

Οσο περνούσε η ώρα, πολύς κόσμος συνέρρεε στο εκλογικό κέντρο για να γιορτάσει την επιτυχία, ότι ο δήμος Πάτρας θα συνεχίσει την αγωνιστική του πορεία για τα συμφέροντα του λαού. Ο δρόμος μπροστά στο εκλογικό κέντρο γέμισε ασφυκτικά με ανθρώπους κάθε ηλικίας, νέους, μικρά παιδιά που κρατούσαν σημαίες και φώναζαν συνθήματα όπως «Η Πάτρα έχει δήμαρχο», «Στην Πάτρα γυρίσαμε σελίδα, με δήμαρχο "Πελέ" η μόνη σου ελπίδα». Αργότερα στήθηκε γλέντι με παραδοσιακά τραγούδια, ξεκινώντας με ποντιακά, και τον Κ. Πελετίδη να σέρνει τον χορό.

Νωρίτερα, όταν ο κομμουνιστής δήμαρχος έφτασε στο εκλογικό κέντρο, του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή. Πολλοί ήταν αυτοί που ήθελαν να του σφίξουν το χέρι, που τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα και αγκαλιές.

Από εκεί, ο Κ. Πελετίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Φίλοι και φίλες, συναγωνίστριες και συναγωνιστές, ο πατραϊκός λαός σήμερα με την ψήφο του διασφάλισε τη δική του νίκη. Για να μείνει ο δήμος στα χέρια του λαού και να συνεχιστεί το φιλολαϊκό έργο. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι αγωνίστηκαν ποικιλοτρόπως για να έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα. Πιο έμπειροι θα συνεχίσουμε τη συλλογική προσπάθεια με τους εργαζόμενους του δήμου και τον πατραϊκό λαό για τη λειτουργία της πόλης μας, για να υπάρχει ζωή. Ενωμένοι θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχες, να έχουμε νίκες, να ανακουφίζουμε τα λαϊκά στρώματα. Συνεχίζουμε από το ίδιο μετερίζι. Θα αγωνιστούμε μαζί με τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, τους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, γι' αυτά που δικαιούνται. Ο αγώνας είναι μακρύς και δύσκολος. Ξέρουμε τις αιτίες. Θα τις αντιμετωπίσουμε με περισσότερο πείσμα και επιμονή».