ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Πορευόμαστε στην ίδια πορεία ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική

Δήλωση του Ηλία Σταμέλου

Δευτέρα 3 Ιούνη 2019

Μια μεγάλη μάχη, μια μάχη δύσκολη και υψηλών απαιτήσεων, σαν αυτή που έδωσαν οι κομμουνιστές, οι αγωνιστές της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Καισαριανής κόντρα σε όλες τις δυνάμεις της αντιλαϊκής πολιτικής, κορυφώθηκε χτες. Το αποτέλεσμα, αν και αρνητικό για το λαό της Καισαριανής, που τα προηγούμενα χρόνια είχε δημοτική αρχή που βρισκόταν στο πλάι του, που πάλευε, που είχε ως γνώμονά της τα συμφέροντα και τις ανάγκες του, έγινε δεκτό με συνθήματα και με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα, για τις μάχες της επόμενης μέρας. «Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι επίθεση και πάλη», «Ενας αιώνας αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» ήταν τα συνθήματα που αντήχησαν ξανά και ξανά στην πλατεία Δημάρχου Παναγιώτη Μακρή, στο εκλογικό περίπτερο, όπου είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες κάτοικοι. Το «παρών» έδωσε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής την Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

Εκεί, σε χαιρετισμό που απηύθυνε, ο Ηλίας Σταμέλος, απερχόμενος δήμαρχος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ανέφερε:

«Χαιρετίζουμε όλους εσάς και τους εκατοντάδες άλλους εργαζόμενους, γυναίκες, νέους που συμπορεύτηκαν μαζί μας στην κάλπη σήμερα (σ.σ. χτες) και την προηγούμενη Κυριακή για να φτάσουν το ψηφοδέλτιο και οι θέσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι της Καισαριανής.


Δώσαμε μια μάχη σημαντική, με πολιτική συνέπεια και ειλικρίνεια, που έβαλε στο επίκεντρο της προσοχής τα συμφέροντα του λαού και τις ανάγκες του. Ηρθε ως συνέχεια της μεγάλης προσπάθειας και του έργου, των προτεραιοτήτων που θέσαμε στη διοίκηση του δήμου τα πέντε χρόνια που πέρασαν. Προσπάθεια που έκανε τη διαφορά, γιατί έβαλε απέναντι την αντιλαϊκή πολιτική και την αντιπάλεψε. Σημείωσε νίκες, είχε επιτυχίες για το λαό. Εβαλε εμπόδια στους σχεδιασμούς που στέκονται εναντίον του. Δώσαμε μια μάχη κόντρα στο παρασκήνιο, στις υπόγειες συμφωνίες, στα φανερά και αθέατα συμφέροντα και τους μηχανισμούς τους.

Το αποτέλεσμα των εκλογών στον β' γύρο δεν δίνει στη "Λαϊκή Συσπείρωση" την πλειοψηφία και δεν ανανεώνει τη θητεία μας στο δήμο Καισαριανής. Κρατάμε σαν παρακαταθήκη τα όσα καταφέραμε αυτά τα χρόνια και την αταλάντευτη και υπερήφανη στάση μας. Ως πλειοψηφούσα παράταξη και με 8 δοκιμασμένους αγωνιστές δημοτικούς συμβούλους θα συνεχίσουμε στην ίδια πορεία, στην αντιπολίτευση της αντιλαϊκής πολιτικής, και την επόμενη μέρα, που προδιαγράφεται το ίδιο βάρβαρη για τα συμφέροντα των πολλών. Ευχαριστούμε ξανά από καρδιάς.

Συνεχίζουμε για την ενίσχυση του ΚΚΕ με το ίδιο πείσμα και μαχητικότητα, για να βγει πιο δυνατό στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές του Ιούλη. Βάζουμε μπροστά τις ανάγκες του λαού. Γεια σας!».