BASKET LEAGUE - ΠΛΕΪ ΟΦ
Τελευταία «ζαριά» για ΑΕΚ και Προμηθέα
Παρασκευή 7 Ιούνη 2019

Eurokinissi Sports

Την πρόκριση στους τελικούς της Basket League διεκδικούν σήμερα ΑΕΚ και Προμηθέας στον πέμπτο μεταξύ τους αγώνα
Με τις έδρες να έχουν αποδειχθεί μέχρι τώρα «κάστρα» για τον εκάστοτε γηπεδούχο, ΑΕΚ και Προμηθέας αναμετρώνται σήμερα στο ΟΑΚΑ (19.30 - Cosmote Sport 4) στον 5ο και τελευταίο μεταξύ τους αγώνα για τα ημιτελικά της Basket League, με στόχο την πρόκριση στους τελικούς. Οι δύο ομάδες είναι ισόπαλες 2-2 στις νίκες και ο σημερινός νικητής θα είναι αυτός που θα δώσει τη μάχη για τον τίτλο με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει ήδη προκριθεί στους τελικούς «σκουπίζοντας» (3-0 νίκες) το Περιστέρι.

Να σημειωθεί ότι μέχρι αργά χτες το βράδυ παρέμενε άγνωστο αν ο αγώνας θα διεξαχθεί με την παρουσία θεατών ή αν θα ισχύσει η τιμωρία της «Ενωσης» με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της εισβολής οπαδού της στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του δεύτερου αγώνα της σειράς, στην Πάτρα. Η ΑΕΚ έχει ασκήσει έφεση εναντίον της ποινής και χτες κατέθεσε στο ΑΣΕΑΔ ζητώντας από το πειθαρχικό όργανο την άμεση έκδοση της απόφασης, ώστε να προχωρήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες.

Στο αγωνιστικό σκέλος, οι γηπεδούχοι «κιτρινόμαυροι», μετά την κακή εμφάνιση και την ήττα στην Πάτρα στον τέταρτο αγώνα, επιδιώκουν να δώσουν απαντήσεις και να επιστρέψουν στους τελικούς μετά από 17 χρόνια. Με «οδηγό» τον τρίτο αγώνα της σειράς, την περασμένη Δευτέρα, τον οποίο κέρδισαν εμφατικά, οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι στοχεύουν σε κάτι ανάλογο σήμερα και να αποδείξουν ότι πήραν το μάθημά τους από τη βαριά ήττα στην Πάτρα.

Στον δε Προμηθέα, με την ψυχολογία στα ύψη μετά το 2-2, θέλουν να μην αφήσουν τη μοναδική αυτή ευκαιρία για πρόκριση στους τελικούς να πάει χαμένη, κάτι που κανένας στην ομάδα δεν κρύβει πλέον ότι είναι ο στόχος. Εχοντας «βγάλει» αντίδραση μετά τη βαριά ήττα στον τρίτο αγώνα, οι Πατρινοί επιδιώκουν να διατηρηθούν στους ίδιους ρυθμούς και αισιοδοξούν ότι μπορούν να «χτυπήσουν» την ΑΕΚ μέσα στο «σπίτι» της.

Οι δύο ομάδες δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα απουσιών και θα παραταχθούν πλήρεις.