ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «MELLON»
Απεργούν σήμερα για επιχειρησιακή ΣΣΕ
Παρασκευή 7 Ιούνη 2019

Από την προχτεσινή στάση εργασίας
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Mellon», με μπροστάρη το Σωματείο τους, διεκδικώντας την υπογραφή νέας επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) και την ένταξη όλων των εργαζομένων σε αυτή. Η υπάρχουσα επιχειρησιακή σύμβαση λήγει τέλη Ιούνη και καλύπτει λιγότερους από τους μισούς εργαζόμενους.

Το Σωματείο καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση από νωρίς το πρωί, έξω από τα γραφεία της «Mellon».

Η σημερινή απεργία είναι συνέχεια της στάσης εργασίας που έγινε προχτές με απόλυτη επιτυχία. Στη διάρκεια της στάσης έγινε Γενική Συνέλευση, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων αποφάσισαν να απαντήσουν στην εργοδοτική αδιαλλαξία κλιμακώνοντας τον αγώνα.

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο επισημαίνει ότι «η εργοδοσία συνεχίζει να κρατά την ίδια αδιάλλακτη στάση, αγνοώντας τα αιτήματα και τις αποφάσεις μας. Αρνείται επανειλημμένα την πρόταση του σωματείου για συνέχεια της διαπραγμάτευσης. Εμμένει στην πρότασή της να υπογράψουμε μια σύμβαση που συνεχίζει να αφήνει εκτός την πλειοψηφία των εργαζομένων, χωρίς καμία αύξηση στους μισθούς μας, χωρίς να ικανοποιεί αυτούσιο κανένα αίτημά μας. Την ίδια στιγμή παίρνει πίσω κατακτήσεις χρόνων, όπως έκανε πρόσφατα με τους νέους συναδέλφους που τους πήρε πίσω την αύξηση και βάζει νέους εκβιαστικούς όρους».

Τη στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων της «Mellon» εκφράζει το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Η επίθεση των εργοδοτών και των τραπεζιτών είναι σε εξέλιξη. (...) Οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο δρόμο. Δεν έχουν να προσδοκούν τίποτα από καμία κυβέρνηση, παλιά ή καινούργια, που θα συνεχίσει το αντιλαϊκό έργο προς τιμήν των τραπεζιτών και του κεφαλαίου».