Συνεχίζουν αποφασισμένοι τον αγώνα τους στη «Mellon»

Συγκέντρωση αλληλεγγύης σήμερα στις 9 π.μ. έξω από τα γραφεία της εταιρείας

Παρασκευή 14 Ιούνη 2019

Στην έκτη μέρα απεργίας βρίσκονται σήμερα οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Mellon Contact Services», διεκδικώντας την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους. Και πάλι το Σωματείο καλεί σε συγκέντρωση τους απεργούς έξω από τα γραφεία της εταιρείας, δίνοντας και έτσι απάντηση στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας, που απορρίπτει τα αιτήματά τους.

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά με ανακοίνωσή του καλεί τα σωματεία - μέλη του και τους εργαζόμενους της πόλης να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις και να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση συμπαράστασης σήμερα στις 9 π.μ., μπροστά στην είσοδο της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι η υπάρχουσα επιχειρησιακή σύμβαση λήγει στις 30/6 και καλύπτει λιγότερους από τους μισούς εργαζόμενους.

Χτες οι εργαζόμενοι μαζεύτηκαν από νωρίς το πρωί έξω από τα γραφεία της εταιρείας και στις 10.30 π.μ. πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, όπου έγινε συνάντηση του Σωματείου τους με τον γγ του υπουργείου, Ανδ. Νεφελούδη. Στην κινητοποίηση και στη συνάντηση συμμετείχε και το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής. Παρευρέθηκαν επίσης αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και συνδικάτα από διάφορους κλάδους.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, ο γγ του υπουργείου αναγκάστηκε να παραδεχτεί το δίκαιο του αιτήματος των εργαζομένων, δηλαδή όλοι οι εργαζόμενοι να καλύπτονται από την επιχειρησιακή ΣΣΕ, ενώ ορίστηκε τριμερής συνάντηση την επόμενη Πέμπτη. Η κυβέρνηση βέβαια γνωρίζει καλά εδώ και καιρό και ανέχεται το αντεργατικό εργασιακό καθεστώς που επικρατεί και στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Χαρακτηριστικό είναι ότι την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας και του ΣΕΒ, όπου μεταξύ άλλων βραβεύτηκε η «Mellon Technologies» (όμιλος στον οποίο ανήκει η «Mellon Contact Services») για την αύξηση του κύκλου εργασιών και των κερδών προ φόρων πάνω από 20%. Κι όμως η εργοδοσία ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να υπογράψει επιχειρησιακή σύμβαση για όλους γιατί «δεν αντέχουν τα οικονομικά της»!

Μετά τη συνάντηση, η Ειρήνη Μπεκιάρη, πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου, ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις, εκφράζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη των εργαζομένων της «Mellon» στους εργαζόμενους του εργοστασίου της «Frigoglass», με τους οποίους βρέθηκαν στο ίδιο πεζοδρόμιο του αγώνα μπροστά στο υπουργείο.

Στο μεταξύ, τη συμπαράστασή της στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στη «Mellon» και στα δίκαια αιτήματά τους εκφράζει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. «Στεκόμαστε στο πλευρό τους, ιδιαίτερα στις νέες εργαζόμενες, στις νέες μητέρες, που αγωνιούν πώς θα τα βγάλουν πέρα για την επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους με τους μισθούς πείνας, με την εργασία χωρίς δικαιώματα, με την εντατικοποίηση που τσακίζει την υγεία τους και τη ζωή τους», σημειώνει στην ανακοίνωσή της.